Actualitate

Sfaturi din batrani utile si astazi. Motivul pentru care bunicile noastre nu aruncau niciodata apa in care au fiert cartofii

Publicat: 03 feb. 2020

Sfaturi din bătrâni utile şi astăzi. Mulţi dintre noi aruncăm apa în care au fiert cartofii, fără să ne dăm seama că facem o mare greşeală. Aceasta este foarte folositoare, fie că vorbim de gătit, activități casnice sau îngrijire personală.

Bunica mea nu arunca niciodată apa în care au fiert cartofii. O punea în sticle şi a doua zi o folosea la o supă de pui. Ba chiar o folosea şi la făcut pâine.

Sfaturi din bătrâni utile şi astăzi

Aşadar, de acum înainte nu mai arunca apa în care au fiert cartofii. Strecoar-o să fie cât mai curată şi las-o să se răcească. În cele ce urmează vă arătăm ce puteţi face cu această apă bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 şi electroliţi.

Curăță tenul şi îl face mai delicat

Apa în care au fiert cartofii se strecoară şi se ţine la frigider două ore. Apoi se curăţa tenul de mai multe ori pe zi, mai ales după ce te-ai machiat. Amidonul combate efectele acide ale machiajului şi face tenul mai catifelat.

Sfaturi din bătrâni utile şi astăzi. Face sosul mai gustos

Dacă pregăteşti carne cu sos sau un sos din roşii pentru friptură, pune apa în care au fiert cartofii. Și aceasta pentru că amidonul leagă sosul şi îl face mai bun.

Folositoare la ciorbe, supe și pâine

Dacă faci un piure şi în acelaşi timp vrei să pregăteşti şi o supă, foloseşte apa de la cartofi. Supa va fi mai legată şi mai gustoasă.

Totodată, și pâinea e mai gustoasă dacă folosim apa în care au fiert cartofii. Cine pregăteşte pâine de casa e bine să folosească apa de la cartofi. Pâinea va creşte mai pufoasă şi va avea un gust mai dulce şi mai bun.

Sfaturi din bătrâni utile şi astăzi. Nutrienţi pentru plante

Udă plantele din ghivece cu apa în care au fiert cartofii, dar numai dacă nu ai pus deloc sare. Apa cu amidon şi minerale este un îngrăşământ bun mai ales pentru plantele decorative prin frunze.

Lustruieşte argintăria

Pune tacâmurile sau bijuteriile din argint în apă călduţă în care ai fiert cartofii. Se pare că amidonul dizolvă depunerile de pe obiectele din argint şi acestea sunt mai uşor de curăţat după câteva ore.

Înmoaie hrana uscată pentru câini şi pisici

Datorită conţinutului mare de potasiu şi de vitamina B, apa de la cartofi este indicată şi pentru animale. În cazul câinilor care nu suporta laptele, poţi înmuia în ea hrana uscată. Sau o poţi folosi pentru o fiertură hrănitoare.loading...

Adauga un comentariu