Prima pagină » Magazin » Sfaturi pentru curățenia mobilei fără a o deteriora
Sfaturi pentru curățenia mobilei fără a o deteriora

Sfaturi pentru curățenia mobilei fără a o deteriora

22 sept. 2021, 10:34,
în Magazin

O utilizare incorectă a produselor și manipularea acestora poate amenința mobilierul nostru

Păstrarea mobilierului nostru strălucitor ca și cum ar fi nou este o sarcină care poate avea un preț prea mare dacă nu luăm măsurile de precauție adecvate atunci când le curățăm. Mai mult, odată cu apariția pandemiei de covid-19, curățenia a devenit o măsură fundamentală pentru a reduce răspândirea coronavirusului prin contact.

Dar această intensificare a igienei mobilierului nostru, atât în ​​mediul casnic, cât și în spațiile de lucru, poate reprezenta o amenințare pentru suprafețele supuse curățeniei dacă nu se acordă atenție tipului de produs utilizat, materialului care îl alcătuiește sau la modul în care se aplică un anumit produs.

O serie de sfaturi care trebuie luate în considerare la curățarea mobilierului pot fi folosite pentru a evita greșelile obișnuite care nu au un impact imediat asupra materialului, dar care de-a lungul anilor pot fi dăunătoare. Astfel, indiferent dacă mobila dumneavoastră este fabricată din  sticlă, lemn sau metal, unele considerații de luat în considerare vă vor ajuta să vă asigurați că rezultatele imediate și pe termen lung sunt ceea ce căutați.

Distanța de aplicare a unui produs

Atunci când utilizați produse de curățenie, este important să luați în considerare modul în care ajunge la mobilierul vostru. În principiu, nu se recomandă ca produsul să fie aplicat direct la suprafață și mai puțin la mică distanță, deoarece va fi concentrat din abundență într-o anumită zonă și va fi inegal în raport cu zona înconjurătoare. În același timp, poate implica o risipă a beneficiilor produsului și poate promova apariția dungilor în momentul împrăștierii acestuia cu o cârpă, care se pot traduce în pete viitoare. În mod ideal, produsul trebuie așezat mai întâi pe o cârpă sau hârtie și apoi distribuit cât mai uniform pe mobilier.

Frecvența utilizării produselor de curățat

Este recomandabil să utilizați produse de curățenie specifice, cum ar fi cele pentru lustru, numai în acele cazuri în care se observă existența unor noi pete. Odată ce mobilierul nostru este supus unei curățări amănunțite efectuate cu ajutorul produselor, acesta poate fi păstrat igienizat folosind o cârpă umedă care ajută la îndepărtarea prafului și a materiei de suprafață.

Cunoașteți specificul fiecărui produs

De multe ori ne obișnuim să folosim un anumit produs pentru a efectua toate tipurile de curățare a mobilierului. Dar este important să cunoașteți specificitatea fiecăruia și chiar mai important să vă opriți un minut pentru a citi instrucțiunile de utilizare, astfel încât rezultatele aplicării să fie obținute în mod fiabil. O lectură completă a instrucțiunilor va reduce posibilitatea deteriorării, deoarece ne va permite să luăm măsurile de precauție corespunzătoare pentru implementarea acesteia.

Recurgând la soluții de casă

Nu este recomandată îndepărtarea unei pete specifice cu preparate de casă, deoarece de multe ori suprafețele reacționează în moduri diferite la rezultatele pe care le așteptam. Uneori, aplicarea unui anumit compus pe un material oferă răspunsuri foarte diferite la alte componente, deci este recomandabil să cunoașteți specificitatea fiecărei soluții care este aplicată pe suprafețe. De multe ori „remediul este mai rău decât boala” și prima pată care ne-a mobilizat acțiunile poate deveni accentuată dacă nu luăm măsurile de precauție corespunzătoare. Un exemplu al acestor mituri este credința că diluantul și acetona pot elimina petele încăpățânate, dar aceste două soluții vor lăsa o pată mai mare și pot să slăbească țesăturile.

Plante pe mobilier?

Nu este recomandat dacă nu aveți grijă specială pentru aceasta. Existența plantelor necesită acțiuni suplimentare care ne pot ataca suprafețele. Udarea acestora, de exemplu, poate provoca urme de stropi și pete, care vor fi accentuate și mai mult în funcție de tipul de material care alcătuiește mobila dumneavoastră. Pe metal, petele de apă se transformă mai târziu în rugină, iar pe lemn pot duce la ciuperci sau mucegai. Un sfat atunci când decideți să așezați plante pe mobilier este să aveți ghivece care nu prezintă scurgeri de surplusuri sau să le udați într-o altă zonă a casei pentru a evita scurgerile pe mobilier.

O singură cârpă de praf pentru toate utilizările

Utilizarea acelorași elemente pentru curățarea tuturor tipurilor de suprafețe poate fi o mare greșeală atunci când se alternează igiena diferitelor suprafețe. De multe ori produsele pe care le folosim pentru a îmbunătăți finisajele unui anumit material sunt dăunătoare pentru altul și mutarea acestuia de pe o parte pe alta pe aceeași pânză poate fi contraproductivă. La fel se întâmplă și cu obiectele de ștergere, care pot transporta bacteriile dintr-un spațiu în altul care necesită mai multă curățare datorită funcționalității sale. Așadar, nu ștergeți mobila cu aceeași cârpă cu care ați șters aragazul sau frigiderul. Și nici invers. În plus, nu se recomandă folosirea de soluții de curățare a materialelor din email la curățenia mobilei din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`