Actualitate

Show pirotehnic încheiat la spital. Patru persoane din Dolj au fost rănite cu artificii

Publicat: 30 iul. 2021
Show pirotehnic încheiat la spital. Patru persoane din Dolj au fost rănite cu artificii
Incidentul a avut loc în localitatea Perișor, din judeţul Dolj, la o pensiune, unde cei patru, alături de alte persoane, au participat la un eveniment privat

O seară care trebuia să se încheie cu un frumos show pirotehnic a avut un alt final. Patru persoane au ajuns de urgenţă la spital, după ce au fost răniți cu artificii. Unul dintre aceștia a fost rănit grav.

Incidentul a avut loc în localitatea Perișor, din judeţul Dolj, la o pensiune, unde cei patru, alături de alte persoane, au participat la un eveniment privat.

În încheierea petrecerii, în timpul artificiilor, unul din articolele pirotehnice a explodat și a lovit în abdomen un bărbat în vârstă de 34 de ani, care se afla în imediata apropiere. Mai mult decât atât, au fost rănite alte trei persoane.

Patru persoane au ajuns la spital, după ce au fost loviţi de un articol pirotehnic

Alte persoane care se aflau în împrejurimi au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. La faţa locului s-au deplasat medicii care au transportat de urgenţă cele patru victime la Spitalul de Craiova.

De asemenea, la fața locului au ajuns și polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj. Din primele cercetări, aceștia au stabilit faptul că articolele pirotehnice erau manevrate de o firmă specializată. Cel mai probabil, afirma specialiștii, ar putea fi vorba despre o defecțiune a articolelor pirotehnice.

Bărbatul care a fost rănit grav în abdomen a fost operat de urgență. În aceste momente se afla pe secția de Anestezie şi Terapie Intensivă. Celelalte trei persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă nu au avut nevoie de internare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Poziţia oficială a autorităţilor doljene

”Noaptea trecută, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Giubega au fost sesizați cu privire la faptul la o pensiune din comună Perișor, la care era organizat un eveniment, o persoană a fost rănită.

La fața locului s-au deplasat polițiștii precum și polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Dolj, care au stabilit că la o pensiune din comună Perișor, la un eveniment privat la care participau mai multe persoane, în urma folosirii de către un bărbat de 35 de ani, din Segarcea, în calitate de pirotehnician autorizat a unor articole pirotehnice, unul din articole și-ar fi schimbat traiectoria și ar fi lovit în zona abdomenului un bărbat de 34 de ani, din Petroșani, care participa la evenimentul respectiv. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

De asemenea, alte trei persoane s-au deplasat la spital, însă nu au rămas internate.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s a produs evenimentul.

La finalizarea cercetărilor va fi propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, se arată în comunicatul Poliției.
Adauga un comentariu