Cultural

Și-a prevestit Rona Hartner moartea? „Ea știa. Scria tot timpul”

Publicat: 11 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Și-a prevestit Rona Hartner moartea Ea știa. Scria tot timpul
Rinda crede că Rona Hartner și-a prevestit moartea și că pentru actriță moartea a fost un moment mai ușor datorită credinței

Potrivit surorii sale, Rona Hartner și-a prevestit moartea. Rinda crede ca artista simțea că va deceda.

Moartea Ronei Hartner, survenită în urmă cu câteva luni, a îndoliat o țară întreagă. Artista s-a stins din viață în Franța, după o luptă crâncenă cu cancerul. Trupul neînsuflețit a fost repatriat în România și înmormântat pe 1 decembrie.

Durerea pierderii Ronei Hartner este resimțită profund de întreaga familie, dar impactul este cel mai dureros pentru fiica sa, care, la o vârstă fragedă, a rămas orfană de mamă.

Și-a prevestit Rona Hartner moartea?

Deși durerea pierderii este încă proaspătă, familia Ronei Hartner se străduiește să păstreze vie amintirea artistei. Rinda, sora regretatei actrițe, o evocă frecvent, dezvăluind detalii inedite din viața sa. Rinda crede că Rona presimțea boala și sfârșitul tragic, premoniție reflectată și în jurnalul personal.

„Ea avea o legătură puternică cu Dumnezeu. Eu cred că ea știa demult că o să fie bolnavă și că o să aibă ceva. Am găsit… avea jurnalul ei, în care scria tot timpul ce îi venea prin cap, prin gând… și le punea dată. Ea știa demult că o să fie foarte bolnavă și că o să se ducă. Da (n.r. a avut premoniție). Și textul pe care mi l-a trimis în martie, anul trecut, l-am citit după aceea și l-am mai citit și am zis că ea știa.

În primul rând, când spunem „Tatăl Nostru, facă-se Voia Ta”, „Fie Împărăția Ta”, deci doar cuvintele acestea le-a decorticat în texte și textul are un milion de cuvinte. E foarte lung. Dar ce însemna pentru ea „Facă-se Voia Ta”, „Mă Încred în Tine”, deci asta înseamnă că mă abandonez Ție, Dumnezeu, cu orice vrei, să nu mai am eu orgoliu că mai vreau un pic, că mai vreau asta. (…) „Vie Împărăția Ta”, dar mai lasă-mi 10 ani.

În textul ăla, decorticat, tot subînțelesul acestor cuvinte. Când te abandonezi total lui Dumnezeu, înseamnă că accepți să se facă Voia Lui”, a spus Rinda Hartner, sora Ronei Hartner, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

Rona Hartner s-a stins cu zâmbetul pe buze

Rinda a evocat și ultimele clipe ale surorii sale, Rona Hartner, menționând că artista s-a stins din viață cu un zâmbet pe buze. Deși durerea pierderii persistă, Rinda are sufletul împăcat, fiind convinsă că Rona se află acum într-un loc mai bun, chiar dacă și-ar fi dorit ca aceasta să mai fi trăit.

„Avea credința asta atât de puternică și a plecat cu zâmbetul pe buze și asta m-a convins că ea l-a văzut pe Dumnezeu. Poate l-a văzut și pe tată, dar zâmbetul pe care îl avea, pare că l-a văzut pe Dumnezeu. Știu că e bine acum. Da, probabil că ar fi vrut să mai trăiască”, a mai spus sora Ronei Hartner.

De asemenea, Rinda crede că Rona Hartner și-a prevestit moartea și că pentru actriță moartea a fost un moment mai ușor datorită credinței.

Adauga un comentariu