Titlurile zilei

Silvia, sora adolescentului care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, rupe tăcerea! Detalii care îți dau fiori: „Fetele l-au auzit țipând după ajutor, l-au stins cu zăpadă și cu hainele de pe ele!” – EXCLUSIV

Publicat: 13 feb. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Silvia sora adolescentului care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală rupe tăcerea Detalii care îți dau fiori Fetele l-au auzit țipând după ajutor l-au stins cu zăpadă și cu hainele de pe ele  EXCLUSIV
Silvia Bîrzu, sora adolescentului de 16 ani electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, rupe tăcerea şi povesteşte ce s-a întâmplat, de fapt, în seara nefastă de 10 februarie

Silvia Bîrzu, sora adolescentului de 16 ani, care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, rupe tăcerea şi povestește ce s-a întâmplat în seara nefastă de 10 februarie. Îndurerată, tânăra susține că, dintr-o simplă neatenție, fratele său a căzut pe firele electrice, iar mai apoi pe locomotivă

Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel, adolescentul care s-a electrocutat după ce a căzut de pe o pasarelă pietonală, susţine că fratele său nu ar fi avut niciun fel de motive să se arunce pe locomotivă, aşa cum s-a speculat în mediul online. Mai mult, tânăra a precizat pentru reporterii BZI că fratele său este un copil extrem de cuminte, care nu-și dorește să epateze, de aceea exclude ipoteza că acesta a sărit de pe pasarela pietonală pentru a impresiona fetele de care era însoțit.

Sora adolescentului electrocutat explică ce s-a întâmplat în seara de 10 februarie

Vineri, 10 februarie 2023, când a avut loc nefericitul accident, Ștefănel se îndrepta cu două colege de-ale sale către un supermarket din zona Manta Roșie. Băiatul s-a așezat pe marginea pasarelei pietonale, așteptând ca cele două fete să-și facă o poză, la apusul soarelui. Din neatenție, Ștefănel s-a dezechilibrat și a căzut de pe o pasarelă pietonală, pe firele electrice, apoi pe o locomotivă, fiind electrocutat.

„În primul rând, Ștefănel, aşa e trecut și în certificatul de naștere, nu este un băiat care să se drogheze sau să fumeze, aşa cum s-a mai auzit! Este un băiat foarte cuminte și simplu! Suntem 4 frați (3 băieți și o fată), dintre toți, cu mine s-a înțeles mereu cel mai bine, deci vă pot spune sigur că nu era în depresie, nu suferea după nicio fată!

În ziua respectiva (n.r. – 10 februarie 2023), Ștefănel era cu două colege, mergeau spre un Lidl din Manta Roșie, din câte am înțeles, sau de prin apropierea acelui pod. În drum spre Lidl, cele două fete au vrut să-și facă poze una alteia, pe pod, la apus. Ștefănel, așteptându-le, s-a așezat cu fundul pe marginea balustradei de pe pod, într-o secundă s-a dezechilibrat și a căzut peste pod, iar de aici se știe ce s-a întâmplat mai departe.

Deci nu a fost vreun gând de-ale lui de a se sinucide. Nu este genul de băiat care să facă așa ceva! A fost o neatenție. Asta a fost singura lui greșeală, că s-a așezat cu fundul pe acea balustradă”, a declarat Silvia Bîrzu, sora lui Ștefănel.

Silvia Bîrzu: „Nu e deloc cum se aude pe diferite site-uri, că a vrut să impresioneze vreo fată”

Cele două colege cu care Ștefănel se îndrepta spre supermarket au fost primele care i-au auzit strigătele de ajutor. Fete au stins flăcările care puseseră stăpânire pe Ștefănel cu zăpadă și cu hainele de pe ele. Înainte de a fi preluat de către medici și transportat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, băiatul a apucat să vorbească cu mama sa și să-i explice pe scurt ce i s-a întâmplat.

„Ulterior, fetele l-au auzit țipând după ajutor, deci el era conștient! S-au dus la el, l-au stins cu zăpadă și cu hainele de pe ele! Când a venit ambulanța, Ștefănel i-a transmis unei doamne asistente sau unei colege codul pin de la telefon și a vrut să apeleze la mama.

A sunat și a vorbit cu ea câteva secunde, i-a zis că a căzut și că îl doare, după care l-au preluat cei de pe ambulanță! Deci nu e deloc cum se aude pe diferite site-uri, că a vrut să impresioneze vreo fată sau să se arunce de pe pod. Nu a vrut să i se facă lui vreo poză, cele două fete își făceau poze, el doar aștepta”, a adăugat Silvia.

Medicii sunt rezervați cu privire la starea pacientului

Ştefănel a suferit arsuri de gradul III pe circa 80 la sută din suprafața corporală. A fost operat de medicii de la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, dar starea lui este gravă și prognosticul de supraviețuire este rezervat.

„Pacientul în vârstă de 16 ani a fost internat în cursul serii de 10.02, în Unitatea Funcţională de Arşi – ATI, cu diagnosticul de electrocuție. Arsură grad III 80 la sută din suprafaţa corporală.

Arsură de căi aeriene inferioare. Şoc postcombustional. Din fericire, nu prezintă leziuni traumatice asociate, însă leziunile de electrocuție s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric şi flacără electrică. Imediat după internare s-au continuat terapiile de menţinere a funcţiilor vitale şi tratamentul şocului postcombustional.

Colegii medici ATI au iniţiat concomitent terapii de epurare extrarenală precoce. Copilul a fost admis în sala de operaţii, s-a efectuat o primă intervenţie chirurgicală de excizie parţială a zonelor de arsură, pansament cu presiune negativă. În prezent, copilul este în serviciul ATI, stare generală gravă, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic.

Prognosticul de supravieţuire se menţine, deocamdată, rezervat”, a declarat Sidonia Susanu, șefa Secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Sf. Maria” din Iași.

Comentarii
  • E cusuta cu ață albă povestea.De ce nu s-a așezat pe balustrada unei culegeri de probleme de matematică sau fizică acasă?
    Sigur nu cădea și nu lua foc!

  • Ce sa citeasca, domnule ? Aaaa, despre selectia naturala ! Bun subiect.
    Deocamdata asa, ca la poza, tratamentul lui costa cat poate bugetul de stat duce, nu-i problema, bani nu sunt ?
    Daca distractia se prelungeste, acusi apar articole si postari feisbuciste cu conturi bancare unde sa se trimita bani pentru salvarea fotografului cuminte cu fundul pe balustrada.

  • Adica alea isi faceau selfiuri da el nu ? am trecut de sute de ori pasarela aia si nu ai cum sa cazi de pe ea peste trenuri nici daca esti mort de beat si legat la ochi !, nu mai mintiti aiurea !, impielitatul sa intilnit cu Karma ca a cautato cu luminarea ! da nu e primul care sa prajit ca la mincat in cur pe linia ferata !, asteptam detalii cutremuratoare ale vecinei de la 8 si zmiorcaielile siropoase ale cumatrei lu varasa de pe bunica insotite de ceva poze sexi si date cont pe only fans

  • dal in plm de copchil fara minte ! nu mai mincati kakat ca era pinea lu Mniezo si ca doar a lesinat si lo luat vintu si lo trintit de pe pasarela aia cu balustrade sanatoase si inalte drept pe acoperisul vagonului !, a sarit prostanul ca sa se dea mare Sandokan dar a facut arc electric cu linia de curent !, acusi vreti sai donam zeci de mii sal il facem noi bine ? macar ia iesit un selfie ca lumea ?

  • Acolo ar trebui puse semne de 1 metru înălțime să vadă toți idioții care vor să facă selfie. Nu e prima dată când se prăjesc copiii în zona aia. Deci să se pună semne de 1 metru pe 5 metri ca să nu mai facă copiii idioți pe zmeii. Multă sănătate băiatului.

  • Dumnezeu să îl ajute să se recupereze cu bine. Copiii din păcate sunt imprevizibili și oricât de mult i-ai educa, presiunea socială este mare si pot face greșeli. Sper sa treacă cu bine peste cumpăna asta, este pacat de el are toată viața înainte.

Adauga un comentariu