Sport

Simona Halep a fost aleasă jucătoarea lunii august

Publicat: 05 sept. 2020
Jucătoarea de tenis Simona Halep

Simona Halep, locul 2 mondial, a fost aleastă jucătoarea lunii august în circuitul WTA, în urma voturilor de pe site-ul forului. Mai erau nominalizate pentru titlul de jucătoarea lunii august Fiona Ferro, care a triumfat la Palermo, şi Victoria Azarenka, învingătoare la Western & Southern Open. Simona Halep a mai fost aleasă în aceswt an jucătoarea lunii februarie.

Ion Țiriac, semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc! „Trăim doar din rezultatele obținute de Simona Halep și Sorana Cîrstea”

Fostul mare jucător, Ion Țiriac, a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care trăiește din rezultatele obținute până acum doar de Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Ion Țiriac a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care ”trăiește” în această perioadă prin rezultatele obținute de Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig sau Ana Bogdan, cele cinci ”tricolore” din top 100 WTA. Ion Țiriac transmite că, după încheierea actualei generații, tenisul românesc va suferi în mod vizibil, iar prezențele jucătorilor noștri în fazele superioare ale turneelor de Mare șlem pot deveni o raritate. „Eu, dacă eram în locul Simonei Halep, nu mergeam nici eu la New York. E foarte adevărat, avem o fată în primele 16 jucătoare la US Open (n.r. Sorana Cîrstea), e un lucru bun, dar ce facem mai departe? După Sorana și Simona, ce facem? Eu vă spun, cu toată responsabilitatea, că putem intra într-o eră a gimnasticii, a gimnasticii feminine. Adică tenisul să dispară”, a transmis Ion Țiriac.

Anunțul lui Ion Țiriac vine după ce Sorana Cîrstea a ajuns în runda a treia a US Open, după victoria, 2-6, 7-6 (5), 6-4, cu Johanna Konta, favorită nouă la New York.
În turul trei al primului Grand Slam disputat după pauza cauzată de pandemie, Sorana Cîrstea va juca, din nou, cu o sportivă mai bine clasată, cehoaica Karolina Muchova, locul 26 mondial.

Simona Halep, îngrijorată pentru Roland Garros: „Sper să nu fie așa greu ca la US Open”

Simona Halep abia așteaptă turneul de la Roland Garros, însă nu poate să nu se gândească la regulile stricte impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Românca e în temă cu condițiile draconice de la US Open, din acest an, competiție la care a decis să nu participe.

„M-am uitat doar în prima zi la meciuri. Mă simt ciudat să nu fiu la US Open, dar cred că a fost o decizie bună. Nu am niciun regret că nu m-am dus. Sper să joc cât mai bine la Roland-Garros, care rămâne prioritate. Sper să nu fie atât de greu cum se presupune că e la US Open”, a spus Simona Halep pentru TVR.

Simona Halep a surprins când și-a anunțat lipsa de la US Open, însă va fi pe tabloul principal la Roland Garros, competiție pe care a câștigat-o în 2018. A fost primul ei titlu de Grand Slam.

Adauga un comentariu