Sport

Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open: Nu a avut nicio șansă în fața Serenei Williams!

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost eliminată marți, 16 februarie, de la Australian Open, după ce a fost învinsă în sferturile de finală de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, scor 3-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat doar o oră și 22 de minute.

Simona Halep nu a mai reușit să își ridice nivelul așa cum o făcea în finala de la Wimledon 2019, iar Serena duce scorul întâlnirilor directe la 10-2. Meciul care a durat o oră și 22 de minute a fost controlat de Serena Williams, deținătoarea a 23 de titluri de Grand Slam fiind o adevărată forță a naturii.

Momentul psihologic din setul al doilea

Forța americancei a fost impresionantă în primul set care a durat 38 de minute. În startul setului secund, Simona Halep şi-a făcut serviciul şi a condus cu 1-0. A urmat la serviciu sportiva din SUA, iar Simona Halep a câştigat primele două puncte ale game-ului. La 0-30 a fost momentul în care Serena Williams n-a înţeles ce i se întâmplă. A urmat o dublă greşeală şi, în cele din urmă campioana noastră a reuşit break-ul şi s-a distanţat la 2-0 în setul secund. Simona Halep a avut o tresărire de orgoliu și a condus cu 3-1, dar Serena și-a adjudecat următoare 5 game-uri, scor 3-6, 3-6.

Simona Halep nu a făcut față Serenei Williams

Serena a prestat un joc foarte solid, care a forțat-o deseori pe Simona Halep să stea mulți metri în spatele liniei de fund. Halep a fost nevoită mereu să vină din urmă pe tabela de scor, cu excepția primei jumătăți a setului secund, când Simona s-a distanțat la 3-1 și a avut șansa de a face 4-1. Serviciul Serenei Williams a fost, de asemenea, un factor important în obținerea acestei victorii, Serena Williams câștigând 77% din punctele jucate cu prima servă.

Serena Williams s-a descurcat impecabil și din punct de vedere defensiv, contracarând contraatacurile Simonei cu brio și arătând un joc de picioare de invidiat la vârsta sa, 39 de ani. În semifinale, Serena Williams o va întâlni pe Naomi Osaka.

Serena Williams: „A fost cel mai bun meci al meu“

Serena Williams a decșarat după victoria obținută în fața Simonei Halep că a fost nevoită să ridice foarte mult nivelul româncei și tocmai de aceea a reușit să facă cel mai bun meci al acestui turneu.

„Am realizat că fac multe erori neforțate, știam că pot să joc mult mai bine și am încercat să rămân cât mai mult în fiecare punct (…) A fost fără îndoială cel mai bun meci al meu din turneu, am fost nevoită să fac asta împotriva numărului 2 mondial, știam că trebuie să ridic nivelul”, a declarat Serena Williams.

Simona Halep poate pierde locul 2 mondial

Simona Halep poate pierde locul 2 mondial după ce a ratat calificarea în semifinalele Australian Open. Ea poate fi întrecută în clasamentul WTA de japoneza Naomi Osaka, dacă actuala ocupantă a locului 3 WTA câştigă trofeul.

Naomi Osaka va evolua în penultimul act cu Serena Williams şi, dacă trece de aceasta, ar putea da piept în ultimul act cu jucătoarea australiană Ashleigh Barty, locul I WTA.

Osaka are acum 6.615 puncte şi, în cazul câştigării competiţiei, va acumula 7.835 de puncte şi va urca pe locul 2.

Locul I mondial ocupat Ashleigh Barty, care joacă, miercuri, în sferturi, cu sportiva cehă Karolina Muchova, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, nu este în pericol la acest turneu.

Învingătoarea din meciul Muchova – Barty va juca în semifinale cu câştigătoarea din partida Jessica Pegula (SUA), locul 61 WTA – Jennifer Brady (SUA), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22.

Adauga un comentariu