Prima pagină » Cancan ultimă oră » Simona Halep ar fi fost sabotată în scandalul de dopaj: „O altă persoană a recunoscut că…”

Simona Halep ar fi fost sabotată în scandalul de dopaj: „O altă persoană a recunoscut că…”

12 dec. 2022, 23:00,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Scandalul în care Simona Halep a fost acuzată de dopaj a luat altă întorsătură. Se pare că sportiva ar fi fost sabotată, însă nu intenționat, iar persoana care a făcut acest lucru ar fi descoperită.

Simona Halep a anunțat încă de la început că face orice pentru a dovedi că este nevinovată și se pare că reușește. Sportiva și-ar fi demonstat nevinovăția și se pare că substanța a ajuns în corpul ei fără a avea intenția să facă acest lucru.

Simona Halep ar fi fost sabotată neintenționat în scandalul de dopaj

Avocații sportivei au transmis că încadrarea argumentată în cazul ei ar fi „circumstanțe excepționale”, iar aceștia invocă „lipsa vinovăției sau neglijenței Simonei, care a fost sabotată neintenționat”, informează Prosport.ro.

Informațiile care au ieșit acum la iveală ar putea să o scape definitiv de suspendare, iar procesul de dopaj pare că se îndreaptă tot mai mult spre un verdict favorabil sportivei.

Se pare că persoana care este vinovată de contaminarea sprtivei a recunoscut că nu știa că a folosit substanțe contaminate,

„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu «Evrenzo» (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, se arată în demonstrația făcută de avocații români și francezi ai Simonei Halep.

Ce se poate întâmpla cu sportiva

Avocații Simonei Halep au apelat la cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante/Laboratoire de Biologie de lExercice pour la Performance et la Sante (LBEPS), care a furnizat o serie de probe, teste, analize, dar și documente în acest dosar.

Toate aceste probe sunt menite să dovedească lipsa vinovăției Simonei Halep, urmărindu-se astfel renunțarea completă la suspendarea campioanei.

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, se arată în solicitarea avocaților Simonei Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *