National

Simona Halep e pentru a treia oară în finala de la Roma după victoria in fața Garbinei Muguruza. O va întâlni pe Karolina Pliskova în finala turneului – UPDATE

Publicat: 20 sept. 2020
Simona Halep, în meciul cu Garbine Muguruza, de la WTA Roma
Simona Halep, în meciul cu Garbine Muguruza, de la WTA Roma

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Românca e în finala turneului WTA de la Roma

UPDATE: Simona Halep va juca cu Karolina Pliskova în finala turneului de la Roma. Cehoaica aflată pe locul 4 WTA a învins-o în două seturi, duminică, pe compatrioata sa, Marketa Vondrousova, nr. 19 WTA.

 

UPDATE, ora 15:25: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Final de meci! Simona se califică în finala turneului WTA de la Roma, după două duble greșeli consecutive ale ibericei.

UPDATE, ora 15:20: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 5-4. Break la zero pentru Garbine, care a ajuns la trei game-uri consecutive. Simona va avea o ultimă șansă de a închide meciul fără a duce decisivul în prelungiri.

UPDATE, ora 15:18: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 5-3. Simona nu a reușit să închidă meciul nici pe serviciul adversarei, iar Garbine, care pare să fie susținută de majoritatea fanilor prezenți în arenă, continuă să lupte.

UPDATE, ora 15:13: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 5-2. Oboseala sportivei din Spania este vizibilă, însă aceasta nu a cedat și a mai câștigat un break.

UPDATE, ora 15:09: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 5-1. Iberica nu poate face față schimburilor lungi, iar Simona a reușit un nou break, după ce au trecut mai bine de două ore de la primul serviciu. Halep servește pentru calificarea în finală.

UPDATE, ora 15:05: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 4-1. Cele două mingi de meci ale Simonei nu au fost de ajuns. Garbine a revenit de la 15-40, după o serie de lovituri spectaculoase ale jucătoarei noastre, și menține emoțiile în decisiv.

UPDATE, ora 15:00: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 4-0. Simona a făcut un nou break, având nevoie de cinci mingi pentru a încheia game-ul. Garbine continuă să lupte, însă românca pare că nu mai poate fi oprită.

UPDATE, ora 14:52: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 3-0. Moment psihologic gestionat excelent de jucătoarea noastră, care a consolidat break-ul obținut anterior. Adversara Simonei dă din nou semne de nesiguranță.

UPDATE, ora 14:50: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 2-0. Simona a făcut break-ul fără mari emoții și pare că a revenit pe trendul ascendent.

UPDATE, ora 14:45: Halep – Muguruza 6-3, 4-6, 1-0. Simona a început cu dreptul setul decisiv, după ce a reușit să salveze o minge de break. Românca a reușit și un as, însă acesta a fost anulat imediat de o dublă greșeală. Punctul decisiv a venit în urma unui passing shot excelent, care a surprins-o pe Garbine.

UPDATE, ora 14:36: Halep – Muguruza 6-3, 4-6. SET Garbine! Iberica nu i-a dat nicio șansă jucătoare noastre, adjudecându-și game-ul la zero. Este primul set pierdut la Roma de Simona, care va fi nevoită să își ridice nivelul jocului în decisiv pentru calificarea în finală.

UPDATE, ora 14:33: Halep – Muguruza 6-3, 4-5. Un nou break pentru Garbine, al treilea din acest set. Simona este pentru prima dată condusă și va fi nevoită să câștige pe serviciul adversarei pentru a prelungi actul.

UPDATE, ora 14:30: Halep – Muguruza 6-3, 4-4. Game maraton câștigat de Garbine, după ce Simona a ratat și o minge de break. Românca a variat bine loviturile, a găsit unghiuri excelente, însă execuția finală nu a fost la cele mai înalte standarde. Jucătoarea din Spania a început să arate tot mai bine pe faza defensivă, forțând-o pe Halep să se precipite în anumite momente.

UPDATE, ora 14:20: Halep – Muguruza 6-3, 4-3. Iberică a oferit din nou o replică solidă și a recuperat break-ul, după un game în care Simona a obținut doar un punct.

UPDATE, ora 14:18: Halep – Muguruza 6-3, 4-2. Simona a salvat din nou o minge de break și a câștigat un game foarte disputat, marcat de două lovituri norocoase ale ibericei. În ambele ocazii, mingea a lovit banda fileului și a căzut în terenul lui Halep, sportiva noastră fiind vizibil deranjată: „Dar de câte ori?!”, a strigat eleva lui Cahill.

UPDATE, ora 14:12: Halep – Muguruza 6-3, 3-2. Garbine face imediat rebreak-ul, după o luptă strânsă, marcată de loviturile la limită ale celor două jucătoare.

UPDATE, ora 14:09: Halep – Muguruza 6-3, 3-1. Break Simona! Românca a dominat schimburile prelungite și a surprins-o pe Garbine cu câteva retururi lungi.

UPDATE, ora 14:04: Halep – Muguruza 6-3, 2-1. Simona i-a anulat o șansă de break adversarei și a început să profite din ce în ce mai mult de greșelile neforțate ale ibericei.

UPDATE, ora 14:01: Halep – Muguruza 6-3, 1-1. Iberica obține primul său game din actul secund.

UPDATE, ora 13:58: Halep – Muguruza 6-3, 1-0. Simona devine tot mai sigură pe loviturile sale, în timp ce Garbine, probabil deranjată și de probleme medicale, preferă să riște pentru a încheia punctele mai rapid. După ce a ratat două mingi de break, Simona s-a arătat nemulțumită de o eroare, însă a contracarat cu un prim as și un punct care a închis game-ul.

UPDATE, ora 13:54: Garbine Muguruza a revenit pe teren, iar setul secund a putut începe.

UPDATE, ora 13:50: Garbine Muguruza a cerut time-out medical, după ce a acuzat dureri în zona lombară.

UPDATE, ora 13:47: Halep – Muguruza 6-3. SET Simona! Eleva lui Darren Cahil a obținut al treilea break și a câștigat primul set după 40 de minute. Simona a încercat să ofere profunzime execuțiilor, a variat jocul, surprinzând-o pe iberică și cu o scurtă.

UPDATE, ora 13:44: Halep – Muguruza 5-3. Break la zero obținut de iberică, însă setul este în mâinile Simonei, care a arătat un joc mult mai bun pe serviciul adversarei.

UPDATE, ora 13:40: Halep – Muguruza 5-2. Game rapid câștigat de Garbine, după ce serviciul a funcționat mult mai bine. Simona va servi cu mingi noi pentru câștigarea primului set.

UPDATE, ora 13:38: Halep – Muguruza 5-1. Primul game de pe propriul serviciu adjudecat fără emoții de Simona, după ce a impresionat prin loviturile direct câștigătoare.

UPDATE, ora 13:34: Halep – Muguruza 4-1. Jucătoarea noastră i-a cedat un singur punct adversarei și a obținut al doilea break, după ce a încheiat game-ul cu o lovitură excelentă.

UPDATE, ora 13:30: Halep – Muguruza 3-1. Simona își păstrează avantajul după o revenire superbă, de la 0-40! Reverul în cross a fost salvator în două ocazii pentru eleva lui Darren Cahill, în timp ce Garbine a mizat pe retururi în forță și o poziționare cât mai avansată la serviciul româncei.

UPDATE, ora 13:23: Halep – Muguruza 2-1. Primul game obținut de Garbine, în ciuda faptului că a arătat slăbiciuni la serviciu, trecându-și în cont și două duble greșeli. Simona a etalat un joc bun și la retur, însă venirile la fileu ale ibericei s-au dovedit inspirate. La un moment dat, jucătoarea noastră a avut și un scurt dialog cu Darren Cahill.

UPDATE, ora 13:14: Halep – Muguruza 2-0. Simona a salvat o minge de break și a închis game-ul cu un serviciu puternic, care nu i-a dat nicio șansă sportivei din Spania.

UPDATE, ora 13:10: Halep – Muguruza 1-0. Break Simona, după ce i-a cedat un singur punct adversarei! Eleva lui Darren Cahill a început destul de agresiv și a dominat-o pe iberică în schimburile mai lungi. La Roma a început deja să picure, astfel că o întrerupere a partidei devine posibilă.

UPDATE, ora 13:07: Start în semifinala de la Roma! Simona Halep a ales să primească în primul game. La meci sunt prezenți și câțiva suporteri, Ministrul Sportului din Italia anunțând că, începând din acest weekend, sunt acceptați 1.000 de spectatori la evenimentele sportive.

UPDATE, ora 13:03: Simona Halep și Garbine Muguruza schimbă ultimele mingi înainte de a da startul primei semifinale de la WTA Roma.

Simona Halep, dublă finalistă la Roma (2017, 2018) şi Garbine Mugurza s-au întâlnit de şase ori până acum, bilanţul fiind favorabil ibericei. Reprezentanta ţării noastre a câştigat însă singurele două meciuri disputate pe zgură.

Adauga un comentariu