Magazin

Simona Halep, laudată de presa internațională pentru anul 2019

Publicat: 11 dec. 2019

Jurnaliștii din presa internațională au tras linie peste sezonul 2019 de tenis și au acordat note jucătorilor din top 10, printre care se află și Simona Halep. 

2019 a fost anul în care Simona Halep a fost detronată din postura de lider mondial, unde a stat timp de foarte multe săptămâni. S-a întâmplat asta după ce sportiva din România a fost eliminată în optimile Australian Open, Mare Șlem unde cu un an înainte reușea să ajungă în finală. Până la urmă a fost salvată de cucerirea turneului de la Wimbledon, al doilea trofeu de Grand Șlem pe care și-l trece în cont, după cel de la Rolland Garros. Simona Halep reușea în vara lui 2019 să o învingă în două seturi pe Serena Williams. Mai mult decât atât, recent, Simona a reușit o performanță greu de egalat în tenisul feminin. Este singura jucătoare din lume care depășește cifra de 300 de săptămâni la rând între primele zece jucătoare ale Lumii. Pe 27 ianuarie 2014 a intrat Halep în top 10 WTA și până în prezent nu a părăsit acele locuri.

Până la urmă nu a fost un sezon ratat, jurnaliștii de la cotidianul OK Tennis au notat-o pe Simona Halep cu nota 9 pentru prestația avută pe întreg parcursul anului. Deși a câștigat un singur titlu, a fost cel mai important din tenis. Wimbledon este cel mai vechi și prestigios turneu de tenis din circuitul profesionist. Acesta s-a organizat pentru prima oară în 1877, cu patru ani înaintea celui de la New York.

Simona Halep, printre cele mai bune jucătoare ale anului

Punctele adunate de Simona de-a lungul sezonului i-au permis calificarea la Turneul Campioanelor, competitia care a și încheiat sezonul de tenis din acest an. Cele mai bune jucătoare ale anului s-au întrecut la Shenzhen. A fost pentru șasea oară consecutiv când Halep s-a calificat la această competiție. Prilej tocmai bun pentru specialiști să analizeze cele mai tari meciuri de la Turneul Campioanelor. Site-urile de avancronici au pus osul la treabă pentru a furniza cititorilor săi cele mai minuțioase informații. Spre exemplu, ponturi-bune.ro este unul dintre site-urile unde toate meciurile din cadrul acestui turneu au fost prefațate și nu numai. Zilnic, amatorii de pariuri sportive găsesc analize ale celor mai importante evenimente sportive, recomandări cum ar fi biletul zilei sau cota 2 zilnică.

Simona Halep a făcut parte din Grupa Mov la Turneul Campioanelor, acolo unde le-a avut drept adversare pe Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Bianca Vanessa Andreescu. A câștigat un singur joc, terminând abia pe locul al treilea în grupă și a ratat calificarea în semifinalele competiției dotate cu premii totale în valoare de 14 milioane de dolari. Până la urmă Ashleigh Barty a fost cea care s-a impus în premieră. Actualul lider mondial este singura jucătoare cotată cu notă maximă pentru prestația avută în acest an.

Top 10 WTA

  • Asleigh Barty – 7851 puncte
  • Karolina Pliskova – 5940
  • Naomi Osaka – 5496

 

 • Simona Halep – 5462

 

 • Bianca-Vanessa Andreescu – 5133
 • Elina Svitolina – 5075
 • Petra Kvitova – 4776
 • Belinda Bencic – 4685
 • Kiki Bertens – 4245
 • Serena Williams – 3935

Simona Halep este în top și când vine vorba despre câștigurile realizate în urma participării ei la turneele de tenis din 2019. Pe locul 4 în clasamentul WTA, fostul lider mondial a reușit să își rotunjească veniturile cu 6.962.442 dolari, aproape jumătate mai puțin decât suma strânsă de australianca Ashleigh Barty, care conduce și la acest capitol. 

Simona începe 2020 în forță

Nici bine nu s-a terminat sezonul de tenis la nivel profesionist că organizatorii turneelor din 2020 deja au anunțat lista cu participanți pentru începutul anului. Astfel, primul turneu programat să o aibă și pe Simona Halep pe lista jucătorilor care au confirmat este cel de la Adelaide. Acest turneu va începe pe 13 ianuarie, urmând ca acolo să aibă adversare de top. Pe lista organizatorilor se găsesc nume importante, printre care și Ashleigh Barty (locul 1 WTA), Kiki Bertens, sau Petra Kvitova.

Simona Halep și-a fixat deja și primul obiectiv al anului 2020. Aceasta își dorește să câștige Olimpiada, acolo unde s-a calificat și a fost propusă să fie portdrapelul României.

Sunt nerabdătoare să văd ce îmi rezervă 2020. Obiectivul principal e Olimpiada. Sper să câștig o medalie. O să joc toate trei probele și bineîntele un Grand Slam e binevenit.

Jocurile Olimpice de Vară din 2020 vor avea loc în Japonia, la Tokyo, în perioada 24 iulie – 9 august. Alături de Simona Halep, mai avem sportivi calificați din gimnastică, haltere, scrimă, atletism, canotaj, tir, tenis de masă și lupte, urmând ca pe parcurs să mai fie anunțați și alți sportivi sau echipe.loading...

Adauga un comentariu