Sport

Simona Halep, ridicată în slăvi de cea mai prestigioasă revistă de tenis din lume. „A devenit o forță!”

Publicat: 09 nov. 2019

Simona Halep (28 de ani) a terminat anul 2019 pe locul 4 WTA și se află din 2014 doar între cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii. Iată de ce, nu întâmplător, cea mai prestigioasă revistă de specialitate de pe mapamond, Tennis Magazine, i-a dedicat un articol special. Concret, potrivit jurnaliștilor americani, în perioada 2010-2019, Simo a fost inclusă în topul celor mai bune sportive din circuit. De fapt, campioana noastră se află pe locul secund, fiind devansată doar de către legendara Serena Williams.

„Numărul 1 mondial, la finalul anilor 2017 și 2018, românca a devenit o forță constantă după ce a câștigat șase turnee WTA în 2013. Chiar dacă a fost învinsă în primele trei finale de Grand Slam jucate, Halep a continuat să lupte pentru victoriile de la Roland Garros și Wimbledon. Acest lucru a certificat jocul ei și i-a dat forța mentală ca să lupte împotriva jucătoarelor care lovesc cu fortă și în momentele importante”, au punctat jurnaliștii de la Tennis Magazine.

Și Boris Becker a ridicat-o în slăvi pe Simon Halep

Marele Boris Becker, care a venit pentru câteva zile în România, și-ar fi dorit să o revadă pe campioana de la Wimbledon, dar Simona și-a luat o binemeritată vacanță după un sezon epuizant.

„O cunosc pe Simona de multă vreme. I-am comentat meciurile și am văzut-o câștigând Roland Garros, anul trecut, și Wimbledon, anul acesta. Are picioare incredibile. Din punct de vedere fizic, nu este cea mai înaltă și cea mai puternică, dar este foarte inteligentă, are o inimă mare. Este în vacanță acum, altfel ar fi fost aici,” a spus Becker.

Sfaturi pentru româncă

Cel poreclit Boom Boom din cauza forței cu care lovea a avut totuși niște sfaturi pentru româncă – Boris Becker a remarcat că energia Simonei scade pe final de an și de aceea a sugerat ca Darren Cahill, pe care-l consideră unul din cei mai buni antrenori din lume, va găsi soluții pentru ca ea să reziste mai mult.

„Cred că Simona este la nivelul ei cel mai înalt. Întrebarea pe care ar trebui să și-o pună ar fi cum să-și facă programul pentru a face față unui an întreg. Pare să obosească în a doua parte a anului pentru că trebuie să alerge mult ca să-și câștige meciurile. Fizic și mental, în a doua jumătate a anului obosește, de aceea se mai și accidentează și nu este la fel de proaspătă. Cred că Darren va observa și poate că va găsi un program mai bun pentru a doua jumătate a anului. În mod clar, pentru ea, să câștige două meciuri la rând este ceva solicitant”, a explicat Boris Becker.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu