Boli si tratamente

Simptomele menopauzei au un impact asupra inimii

Publicat: 03 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simptomele menopauzei au un impact asupra inimii
Asocierea simptomelor în timpul apariției menopauzei la o femeie, cum ar fi bufeurile și transpirațiile nocturne, poate indica un risc mai mare de probleme cardiace

Simptomele menopauzei au un impact asupra inimii. Cercetătorii spun că asocierea simptomelor în timpul apariției menopauzei la o femeie, cum ar fi bufeurile și transpirațiile nocturne, poate indica un risc mai mare de probleme cardiace. În plus, multe organizații din domeniul sănătății ar dori să sublinieze că această perioadă esențială nu este lipsită de pericol pentru inimă.

Contracepție, sarcină, menopauză: acestea sunt trei perioade din viața hormonală a unei femei în care are vulnerabilitate cardiacă. În timpul menopauzei, femeile tind să se îngrașe, să aibă un exces de colesterol rău, să dezvolte diabet, atât de mulți factori care înmulțesc plăcile de colesterol din artere și, prin urmare, riscul bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii de la Penn State Hershey Medical Center (SUA) au analizat mai atent acest risc într-un studiu științific care a fost prezentat la reuniunea anuală a Societății de menopauză din America de Nord (NAMS) 2020, noteaza Sante Magazine.

Menopauza este însoțită de multe simptome care pot interfera cu calitatea vieții unei femei, cum ar fi creșterea în greutate, transpirațiile nocturne, tulburările de dispoziție (anxietate, depresie, insomnie, iritabilitate etc.) și bufeuri, dar pot provoca, de asemenea, probleme de sănătate?

Da, spun cercetătorii, cu un risc crescut de boli cardiovasculare la femeile care au două sau mai multe simptome moderate până la severe. Cercetătorii au dorit, de asemenea, să știe dacă suplimentarea cu calciu și vitamina D ar putea atenua riscul, dar nu au fost găsite dovezi care să susțină acest lucru.

Simptomele menopauzei, declanșatoare ale unui risc suplimentar de boli de inimă

Cercetatorii cred că simptomele menopauzei considerate a fi „declanșatoare ale unui risc suplimentar de boli de inimă” includ: bufeuri, transpirații nocturne, amețeli, bătăi rapide ale inimii, tremurături, oboseală, dificultăți de concentrare, uitare, uscăciunea vaginală, sensibilitatea sânilor, migrenele și trezirile multiple în timpul nopții. Dar oamenii de știință au descoperit că nici bufeurile severe nu au fost asociate cu un rezultat clinic advers atunci când au avut loc singure. Dar dacă apar alături de un alt simptom, există un risc crescut de boli cardiovasculare.

„Cu bolile de inimă care rămân cel mai mare ucigaș al femeilor, studii ca aceasta sunt de neprețuit”, spune dr. Stephanie Faubion, directorul medical NAMS. Furnizorii de servicii medicale ar trebui sa fie constienti ca simptomele menopauzei pot fi mai mult decat o pacoste usoara si ca femeile care le au pot prezenta un risc crescut de boli cardiovasculare. Este important să îi identificăm pe cei cu risc, astfel încât strategiile să poată fi puse în aplicare”, conchide ea.

Aceasta implică mai ales o dietă sănătoasă și echilibrată (favorizati peștele, carnea albă, fructele și legumele și evitati carnea procesata), renunțarea la fumat dacă este necesar și practicarea activității fizice în fiecare zi: preferați scările în locul scării rulante sau a liftului, faceți călătorii scurte pe jos decât cu mașina sau transportul in comun, mergeți pe jos în timpul liber, întrețineți-vă casa (curățenie, grădinărit).

Într-adevăr, scăderea hormonilor estrogeni de protecție este însoțită de o tranziție metabolică și vasculară.

Adauga un comentariu