Eveniment-Social

Simulare Bacalaureat 2024. Astăzi, elevii ieșeni susțin proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului – FOTO

Publicat: 05 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simulare Bacalaureat 2024. Astăzi elevii ieșeni susțin proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului - FOTO
Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2024 continuă astăzi, 5 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului

Simulările pentru examenul de Bacalaureat 2024 continuă astăzi, 5 martie, la ora 9:00, cu proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului. Săptămâna aceasta, 5.991 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a, din județul Iași, sunt așteptați să participe la simularea probelor scrise, organizată în 48 de unități de învățământ liceal.

Astăzi, elevii ieșeni susțin a doua probă la simularea examenului de Bacalaureat 2024

elevi
Prezența elevilor ieșeni la proba scrisă la Limba și literatura română a fost de 89,33 la sută

Calendarul de Simulare a Examenului de Bacalaureat a debutat luni, 4 martie, cu proba de Limba și literatura română, iar astăzi va continua cu proba obligatorie a profilului și se va încheia, în județul Iași, pe 6 martie, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate.

Accesul elevilor este permis până la ora 8:30, potrivit procedurii. Aceștia au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, iar foile sunt predate în stadiul în care se află la expirarea timpului, fiind scanate în clasă și corectate digitalizat.

La proba de Limba și literatura română, prezența elevilor ieșeni a fost de 89,33 la sută

 școală
Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024

Prezența elevilor ieșeni la proba scrisă la Limba și literatura română a fost de 89,33 la sută. Reprezentanții ISJ Iași au transmis faptul că nu au fost înregistrate probleme la scanarea lucrărilor. Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

„Prezența a fost una foarte bună, 89,33 la sută. Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Activitatea a fost foarte bine organizată de comisiile stabilite la nivelul unităților școlare, susținute de comisia de județeană. Nu au fost înregistrate probleme la scanarea lucrărilor”, spune Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași.

La subiectul I, candidații au avut un text la prima vedere, de Liviu Rebreanu, „Metropole”, iar pe baza acestuia au rezolvat mai multe exerciții. La subiectul I, punctul B, cerința a fost să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul lui Liviu Rebreanu, cât și la experiența personală sau culturală.

Subiectul al II-lea a avut în prim-plan textul „Domnișoara Nastasia”, de George Mihail-Zamfirescu, iar cerința a fost să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului.

Subiectul al III-lea la simularea examenului de Bacalaureat 2024, pentru elevii de la uman, a fost un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu. Elevii de la real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga.

Adauga un comentariu