Actualitate

Sindromul Long-Covid se extinde în România. Ce spune medicul Beatrice Mahler

Publicat: 20 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sindromul Long-Covid se extinde în România. Ce spune medicul Beatrice Mahler
Managerul Institutului din Bucureşti susţine că foarte multe persoane care au fost infectate cu noul coronavirus rămân cu sechele

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat astăzi, 20 septembrie 2022, faptul că sindromul Long-Covid se extinde în România.

De asemenea, aceasta a explicat şi care sunt simptomele care apar la pacienţii ce suferă de acest sindrom.

Sindromul Long-Covid se extinde pe teritoriul ţării. Medicul Beatrice Mahler explica simptomele

Dr. Beatrice Mahler a explicat la un post de televiziune care sunt simptomele frecvente care apar la persoanele care suferă de sindromul Long-Covid.

Managerul institutului din Bucureşti susţine că foarte multe persoane care au fost infectate cu noul coronavirus rămân cu o afectare pulmonară interstiţială. De asemenea, alţi pacienţi rămân cu o imunitate scăzută şi pot face pneumonii sau infecţii respiratorii severe.

„Cei care au fost diagnosticați cu o afecţiune pulmonară severă rămân în continuare cu o zonă de afectare pulmonară interstiţiala, adică la nivelul săculeţilor de aer. Remisiunea leziunilor se face extrem de lent, partea bună este că se întâmplă, tratamentul este agresiv şi nu există un tratament specific. Avem o altă categorie care rămân cu o imunitate mai scăzută şi se întorc cu infecţii respiratorii, pneumonii severe create de germeni mult mai puţin frecvenţi faţă de perioadă anterioară, de exemplu cu ciuperci, cu infecţii cu care nu ne-am mai întâlnit foarte des înainte”, a transmis medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din București.

Medicul Beatrice Mahler: „Mai pot rămâne cu tuse”

În continuarea dialogului său, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Capitală a atras atenția asupra unor alte sechele importante din punct de vedere medical după infecţia cu Covid-19. Astfel, alte simptome ale sindromului Long-Covid sunt tusea, starea de oboseală şi lipsa poftei de mâncare.

„Mai sunt pacienţi care rămân cu o tuse care se rezolvă foarte bine cu un tratament specific astmului. Există o categorie de pacienţi care dezvoltă astm bronşic după trecerea prin covid. Avem două tipuri de evoluţii ale pneumoniilor: când sunteţi o persoană sănătoasa, nu aveți factori de risc, s-ar putea ca pneumonia să se manifeste cu febră, durere toracică, greutate în respiraţie, tuse. De asemenea, există persoane care au imunitate scăzută la care o pneumonie nu se va manifesta cu acest tablou.

Aceștia vor avea o stare generală semnificativ schimbată: oboseală, transpiraţie nocturnă, lipsa poftei de mișcare. Surpriza apare atunci când facem un control, și anume un examen radiologic şi observăm că ei au o pneumonie atipică. O intanim la persoanele vârstnice, care iau multiple tratamente şi care nu întotdeauna le urmează cu rigurozitate”, a mai declarat medicul.

Vă aducem aminte că specialiștii au transmis că există trei tipuri de sindrom Long-Covid, în urma unui studiu cu un eșantion de câteva sute de persoane.

„Aceste date arată în mod evident că sindromul post-COVID-19 nu este o simplă afecţiune, ci pare să aibă mai multe subtipuri. Înţelegerea cauzelor care stau la baza acestor subtipuri poate ajuta la găsirea strategiilor de tratament. În plus, aceste date subliniază necesitatea ca serviciile de lungă durată pentru COVID-19 să încorporeze o abordare personalizată sensibilă la problemele fiecărui individ”, a declarat autoarea principală a studiului, dr. Claire Steves, de la King’s College din Londra.

Astfel, sindromul Long-Covid se extinde, iar pacienții pot întâmpina probleme cu memoria și atenția.

Adauga un comentariu