Actualitate

Singurul centru de transplant pulmonar din România a pierdut acreditarea. Vlad Voiculescu trimite bolnavii în Italia – VIDEO

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Singurul centru de transplant pulmonar din România a pierdut acreditarea. Vlad Voiculescu trimite bolnavii în Italia - VIDEO
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății
România nu mai poate face transplanturi de plămâni de câteva luni bune. Unicul centru care făcea astfel de operații a pierdut acreditarea și nu  a mai cerut alta. Ministrul Sănătății anunță că pacienții vor fi trimiși în Italia.

„Poate mulți din cei care ne urmăresc nu știu, dar pacienții români care au nevoie de transplant nu pot fi transplantați în România, centrul din Sfânta Maria din  București care era acreditat a pierdut acreditarea la 9 martie și nu a mai cerut prelungirea. Am încheiat un acord cu Italia. Există o șansă de viață pentru pacienții Români și prin acest acord există posibilitatea de a se face transplat în zece centre din Italia.  Există și discuții cu centrul din Franța pentru a primi pacienți din România. E clar, ala cum era și în 2016, că trebuie să dezvoltăm capacitatea de transplant în țară”, a transmis Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre restricțiile din România

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat marți că România are printre cele mai relaxate măsuri din Europa:

„În următoarele două luni vor veni peste 7 milioane de doze de vaccin, deci marea majoritate a românilor care doresc să se vaccineze o vor putea face aproape de casă, în siguranţă. Am văzut că se scanda ‘Jos pandemia’. Aş putea să zic că suntem toţi de acord, dar singurul mod în care putem da jos pandemia e acesta, prin vaccinare. Dacă respectăm măsurile de siguranţă, câştigăm timp pentru vaccinare şi acest al 3-lea val ar putea să fie ultimul mare hop.
A fost un an greu şi foarte greu pentru mulţi. Dar măsurile luate de România nu sunt mai dure, mai drastice decât în alte ţări. Din contră, sunt ceva mai blânde, mai relaxate. Când spunem vrem o ţară că afară, orice ţară din afară are restricţii mai dure decât cele pe care le avem acum.
Nu s-a inventat o magie să baţi din palme şi pandemia să dispară. Singura şansă este vaccinarea”, a transmis ministrul Voiculescu.

Adauga un comentariu