Prima pagină » Sanatate » Sinuzita, tratament naturist: Beneficiile tratamentelor din farmacia naturii

Sinuzita, tratament naturist: Beneficiile tratamentelor din farmacia naturii

04 ian. 2022, 17:09,
în Sanatate

Multe persoane se gândesc să apeleze în primul rând la antibiotice atunci când suferă de sinuzita, tratamentul naturist nefiind luat în calcul. Tratamentele naturiste pot ameliora simptomele și pot facilita recuperarea mai rapidă a organismului. Indiferent dacă este vorba de o infecție a sinusurilor sau o sinuzită recurentă, durerea și presiunea din zona feței sunt suficient de deranjante încât să recurgem la tratament medicamentos.

Totuși, rolul antibioticelor este formarea de anticorpi, deci nu pot trata sinusurile, care se inflamează pe fond bacterial, viral, fungic sau alergic.

Femeie care isi maseaza fruntea

Masați zonele în care se blochează căile respiratorii, precum nasul, pomeții, dar și gâtul și tâmplele cu ajutorul degetelor

Ce este sinuzita

Sinuzita este o afecțiune frecventă, reprezentând o inflamație a mucoasei de la nivelul cavităților craniene din spatele feței. Inflamația face că zona paranazală să se umfle și să devină sensibilă.

În anumite cazuri, această inflamație poate duce și la dureri de cap, oboseală, estomparea mirosului și o presiune constantă în zona nasului.

Sinusurile au o mulțime de roluri, ajutând la producerea sunetului, creând rezonanță pentru voce, producând mucus care lubrifiază fosele nazale și le protejează de alergeni.

În plus, acestea facilitează oxigenarea creierului, reglează presiunea intranazală, protejează rădăcinile dentare și ochii de schimbările termice și încălzesc și umidifică aerul respirat.

grafica simptome sinuzita

Persoanele care suferă de sinuzită pot să acuze tuse productivă, cu precădere în timpul nopții, ochii roșii sau umflați dimineața, o alterare a mirosului și a gustului

Care sunt principalele simptome ale sinuzitei

Persoanele care suferă de sinuzită pot să acuze tuse productivă, cu precădere în timpul nopții, ochii roșii sau umflați dimineața, o alterare a mirosului și a gustului.

De asemenea, alte simptome ce pot să apară sunt febra, durerea de cap, oboseala sau o culoare neobișnuită a mucoasei, în galben sau verde.

Diferențe între sinuzita acută și sinuzita cronică

Sinuzita acută apare brusc, durează până la 4 săptămâni și poate fi cauzată de virusuri sau bacterii. Este o afecțiune frecventă și se poate ameliora prin tot felul de remedii naturiste.

Sinuzita cronică poate avea și o cauză bacterială, dar și una fungică și poate avea o evoluție mai mare de 3 luni.

În cazul în care simptomele sinuzitei se prelungesc mai mult de 4 săptămâni, se recomandă consultarea unui medic specialist pentru stabilirea unei scheme de vindecare.

persoana care isi tine mainile pe nas

Sinusurile au o mulțime de roluri, ajutând la producerea sunetului, creând rezonanță pentru voce, producând mucus care lubrifiază fosele nazale și le protejează de alergeni

Sinuzita: Tratament naturist pentru ameliorarea simptomelor

Din fericire, simptomele sinuzitei pot fi ameliorate de acasă, prin tot felul de remedii, unele recomandate chiar de medici, pentru a fluidiza mucoasa în timp ce corpul se luptă cu infecția.

Unul dintre remediile naturiste la ca5re apelează multă lumea sunt soluțiile nazale saline. Acestea pot ajuta la decongestia nasului. Pentru aceasta este nevoie de apă, o linguriță de sare și o linguriță de bicarbonat de sodiu și un recipient cu pulverizator din care să puteți inhala soluția.

Probabil cel mai cunoscut remediu naturist pentru sinuzită este inhalalarea aburilor calzi. Pentru asta aveți nevoie de un prosop cu care să vă acoperiți capul și un vas mare pe care să îl umpleți cu apa clocotită.

Inspirați desupra vasului prin fosele nazale și în curând o să simțiți cum presiunea din jurul feței este ameliorată.

Puteți adaugă în apa uleiuri esențiale, câteva picături de esență de eucalipt sau ulei esențial de lavandă.

Dacă vă displac aburii, puteți apela la un masaj facial cu uleiuri esențiale, în combinație cu ulei sau o crema de față – pentru a nu irita tenul.

Masați zonele în care se blochează căile respiratorii, precum nasul, pomeții, dar și gâtul și tâmplele cu ajutorul degetelor.

Pentru a ameliora simptomele sinuzitei se recomandă și consumul unor alimente picante, precum ardeiul iute, piperul cayenne, ghimbirul sau hreanul. Toate aceste alimente ajută la decongestia nazală. Totuși, efectul lor este limitat, în special când sunt consumate că simple condimente.

 

Simptomele sinuzitei pot fi ameliorate de acasă, prin tot felul de remedii, unele recomandate chiar de medici, pentru a fluidiza mucoasa în timp ce corpul se luptă cu infecția

Ceaiuri și baia cu sare, remedii naturiste

Hidratarea este esențială pentru fluidizarea sinusurilor, iar ceaiurile fierbinți pot grăbi procesul de lichefiere.

În aceasta privință, recomandăm un ceai de ghimbir cu miere, ghimbirul având proprietăți anti-inflamatorii. Acesta poate reduce inflamația și are proprietăți antimicrobiane, care ajută la eliminarea infecției.

Turnați într-o cana de apa clocotită 1-2 lingurițe de ghimbir proaspăt ras și lăsați ceaiul să infuzeze pentru 10 minute.

O altă metodă naturistă la care se poate apela pentru a reduce simptomele sinuzitei este baia cu sare. Pentru asta, pregătiți-vă cada cu apă fierbinte și turnați o cana de sare de mare, sare de Himalaya sau sare Epsom.

Puteți adaugă și uleiuri esențiale sau bicarbonat pentru un efect mai complex; sarea elimină toxinele din organism, în timp ce vaporii de apa fluidizează mucoasa în exces formată pe căile nazale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`