WoW!

Sirop de morcovi cu miere – Scapi de tuse şi cureți și plămânii

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sirop de morcovi cu miere - Scapi de tuse şi cureți și plămânii
Se spune că acest sirop de morcovi cu miere îți curăță plămânii în numai 72 de ore

Se spune că, dacă bei sirop de morcovi cu miere, scapi de tusea enervantă şi îţi cureţi și plămânii, în numai 72 de ore. Oricine poate consuma siropul, atât copii, cât şi adulţi. De ce să îl testezi? Pentru că e o excelentă alternativă a medicamentelor din farmacii. Nu doar că este eficient când eşti răcit, dar ajută şi pentru alte probleme.

Pentru sirop de morcovi cu miere ai nevoie de puţine ingrediente. Costă puţin şi sunt uşor de găsit.

Rețeta de sirop de morcovi cu miere

La început poți să nu pui deloc apă. Lichidul e necesar doar dacă ți se pară că pasta e prea groasă și nu va curge din sticlă când o vei turna în lingură. Iată reţeta completă şi modul de preparare:

Ingrediente:

  • 500 gr morcovi
  • 4-5 linguri miere de albine
  • 200 ml apă

Mod de preparare:

Spală şi curăță morcovii. Pune-i într-o oală cu apă, la fiert. Ai grijă ca focul să fie mic. În momentul în care morcovii sunt fragezi, adică pătrunzi uşor cu furculiţa în ei, scoate-i din apă. Nu arunca apa în care au fiert!

Pasează morcovii cu furculiţa sau cu blenderul. După ce ai terminat, incorporează mierea şi 200 ml apă. Amestecă pentru a se omogeniza. Dacă ţi se pare că e prea groasă pasta, mai adauga apă. Pune siropul într-o sticlă cu capac, în frigider.

Mod de utilizare sirop de morcovi cu miere:

În fiecare zi, adulţii pot consuma câte 4 linguri din amestec. Copiii pot lua câte 4 linguriţe.

Sfaturi:

  • foloseşte miere de albine de calitate. Mierea cu adaos mare de zahăr are nutrienţi prea puţini;
  • înainte de a consuma siropul, lasă-l deoparte o zi. Astfel are timp să se amestece mierea cu morcovul.

Morcovi – Beneficii pentru sănătate

Iată de ce siropul se prepară cu morcovi:

  • previn cancerul;
  • lupta împotriva acneii;
  • reduc colesterolul rău din sânge;
  • stimulează procesul de digestie;
  • sursă importantă de vitamine, fibre şi minerale (mai ales calciu);
  • întăresc sistemul imunitar;
  • amestecat în salată cu varză, ajută la slăbit;
  • conţin betacaroten, necesar pentru sănătatea ochilor şi a pielii etc.

 

Adauga un comentariu