Se spune că, dacă bei sirop de morcovi cu miere, scapi de tusea enervantă şi îţi cureţi și plămânii, în numai 72 de ore. Oricine poate consuma siropul, atât copii, cât şi adulţi. De ce să îl testezi? Pentru că e o excelentă alternativă a medicamentelor din farmacii. Nu doar că este eficient când eşti răcit, dar ajută şi pentru alte probleme.
Pentru sirop de morcovi cu miere ai nevoie de puţine ingrediente. Costă puţin şi sunt uşor de găsit.
La început poți să nu pui deloc apă. Lichidul e necesar doar dacă ți se pară că pasta e prea groasă și nu va curge din sticlă când o vei turna în lingură. Iată reţeta completă şi modul de preparare:
Ingrediente:
Spală şi curăță morcovii. Pune-i într-o oală cu apă, la fiert. Ai grijă ca focul să fie mic. În momentul în care morcovii sunt fragezi, adică pătrunzi uşor cu furculiţa în ei, scoate-i din apă. Nu arunca apa în care au fiert!
Pasează morcovii cu furculiţa sau cu blenderul. După ce ai terminat, incorporează mierea şi 200 ml apă. Amestecă pentru a se omogeniza. Dacă ţi se pare că e prea groasă pasta, mai adauga apă. Pune siropul într-o sticlă cu capac, în frigider.
În fiecare zi, adulţii pot consuma câte 4 linguri din amestec. Copiii pot lua câte 4 linguriţe.
Iată de ce siropul se prepară cu morcovi: