Sanatate

Sirop de muguri de brad: Cum se prepară licoarea miraculoasă cu multiple efecte benefice

Publicat: 19 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sirop de muguri de brad Cum se prepară licoarea miraculoasă cu multiple efecte benefice
Siropul de muguri de brad are multiple efecte terapeutice

Siropul de muguri de brad este cunoscut pentru efectele lui terapeutice și poate reprezenta o soluție naturală pentru rezolvarea multor probleme și tratarea unor afecțiuni care vă deranjează de ceva timp. Siropul de muguri de brad poate fi cumpărat, dar poate fi făcut foarte ușor în casă, după o rețetă pe cât de simplă, pe atât de eficientă.

Mugurii de brad conțin mai multe substanțe bioactive, precum uleiuri esențiale , taninuri, enzime, flavonoide, vitaminele C și A, minerale precum potasiu, magneziu, calciu sau fier. Tocai de aceea, mulți îl consumă constant, considerându-l un un adevărat izvor de sănătate pentru organismul uman.

Siropul de muguri de brad are multiple efecte terapeutice, fiind un bun diuretic, astringent, are efecte antiseptice, antiinflamatoare, antiseptice, antioxidante, antitusive, tonice, sedative, cicatrizante, antireumatice, dar și vitaminizante.

Siropul de muguri de brad poate fi consumat de către oricine, dar este recomandat în special pentru copii deoarece întărește imunitatea, creștere poftei de mâncare, are rol de vitaminizare și remineralizare. În plus, acest sirop este recomandat și în scop curativ pentru combaterea răcelilor, pentru decongestionarea căilor respiratorii, calmarea tusei și a durerilor în gât.

borcan cu sirop de muguri de brad

Sirop de muguri de brad: Beneficii din sânul naturii

Siropul de brad se folosește, cel mai adesea, sub formă de cure de câte 2-3 linguriţe, dizolvate în apă plată sau minerală, înainte de mese, avânde un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres.

Administrarea siropului din muguri de brad ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute, având efecte benefice în bronşite cronice, tuse persistentă, astm bronşic, traheită, faringită, gripă, guturai, sinuzită şi chiar tuberculoză.

În plus, acest sirop este un foarte bun îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor. Diluat cu apă minerală, poate fi o excelentă băutură tonică și răcoritoare, recomandă în caz de febră dar și pe timpul verii.

Siropul de muguri de brad mai stimulează pofta de mâncare şi digestia, reglează activitatea nervoasă, atenuează oboseala intelectuală şi întăreşte sistemul imunitar.

lingură luată cu sirop de muguri de brad dintr-un borcan

Băut de copii, siropul de brad mai atenuează apetitul exagerat pentru dulciuri al acestora.

Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, vindecă răceala în stadiul incipient, activează circulația sângelui și redă tenului strălucirea.

Mugurii de brad pot fi folosiți și extern, în caz de dureri reumatice, sub formă de cataplasme, deoarece aceștia au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante.

Băile cu muguri de brad sunt recomandate în cazul unei circulații deficitare, împotriva unor infecții, și chiar și în cazuri de paralizie și accident vascular cerebral.

borcan cu sirop de muguri de brad

Cum se prepară siropul de muguri de brad

Pentru a face sirop de muguri aveți nevoie de 500 gr muguri tineri de brad, zahăr și apă.

Mugurii se lasă de seară până dimineață într-un vas cu apă rece, iar dimineața se clătesc în mai multe ape pentru îndepărtarea impurităților.

Mugurii se pun într-o oala mai mare și se toarnă apă rece, până sunt acoperiți, aproximativ 1,5 l. Pe urmă, oala se pune pe foc și, din momentul în care apa începe să fiarbă, se acoperă și se lasă aproxiamtiv o oră la fiert. După ce au fiert, mugurii se aruncă, iar lichidul obținut se strecoară și se amestecă cu zahăr, având grijă să se păstreze un raport de 1 l lichid/ 1 kg zahar.

Pe urmă, se pune din nou amestecul la fiert până se obține siropul. Acesta se pune fierbinte în sticle ce au fost sterilizate întâi, se acoperă cu niște pături și se țin până a doua zi la temperatura camerei. Siropul de muguri de brad se păstrează la rece, în loc aerisit.

 

Adauga un comentariu