Prima pagină » Sanatate » Sirop de zmeură ca la bunica: Deliciul cu efecte uimitoare pentru sănătate

Sirop de zmeură ca la bunica: Deliciul cu efecte uimitoare pentru sănătate

23 iun. 2021, 13:37, 1 ,
în Sanatate

Venirea verii ne aduce o multitudine de fructe care de care mai dulci și parfumate, iar zmeura este una dintre ele.

Cine nu-și aduce aminte cu plăcere de siropul de zmeură ca la bunica? Este gustul care ne amintește de vacanța de vară și de năzbâtâile pe care le făceam când eram mici.

Siropul de zmeură ca la bunica este extraordinar, pentru că păstrează toate proprietățile fructului.

Foarte important de știut este că în rețeta pe care o folosea bunica pentru siropul de zmeură nu se strecura pulpa care nu avea sâmburi mai mari. Asta deoarece o strecura iarna când începea o sticlă, iar pulpa obținută era o excelentă bază pentru o cremă de tort, de prăjitură, sau de înghețată.

sirop de zmeură în pahare

Sirop de zmeură ca la bunica: Ingredientele pentru un gust savuros

Pentru a-ți ieși un sirop de zmeură ca la bunica ai nevoie ca ingrediente de 1 kg de zmeură, 1 l de apă, 1 kg de zahăr, 1 vârf de cuțit de conservant și zeama de la o lămâie.

Pentru a a obține siropul de zmeură ca la bunica trebuie să zdrobim zmeura cu ajutorul unei furculițe, apoi adăugam apa și zahărul. Amestecul se pune la fiert, la foc mic pentru aproximativ o oră.

După ce a fiert bine, și siropul începe să scadă, se strecoară, după care se mai fierbe încă aproximativ 30 de minute. În tot acest timp, se îndepărtează spuma care se formează cu ajutorul unei spumiere. Această procedură se repetă până când siropul nu mai face spumă.

La final, se adaugă conservantul și se mai lasă la fiert câteva minute. Siropul se pune în sticle și se închide ermetic. Siropul de zneură ca la bunica se păstrează într-o cămară la răcoare și întuneric. Din siropul de zmeură se poate face suc adăugând apă mineral sau plată și gheață, după gust.

sirop de zmeură

Beneficii multiple ale sucului de zmeură ca la bunica

Zmeura este un fruct cu proprietăți anticancerigene și antimicrobiene, fiind o sursă importantă de vitamina C, magneziu, cupru și calciu, conținând jumătate din doza zilnică de vitamina C, 4% din vitamina A și fier și 2% din doza zilnica de calciu.

În plus, sucul de zmeură ca la bunica este bogat în acid elagic, care ajută la prevenirea cancerului.

Siropul de zmeură este benefic în afecțiunile pulmonare, sensibilitate la răceli și răgușeală. Pentru asta este necesar să luați 4-6 linguri zilnic.

Mai mult, siropul de zmeură diminuează arsurile gastrice și ulcerul duodenal. Pentru a avea efectul scontat, se recomandă să luați 2-3 linguri de sirop de zmeură zilnic.

sirop de zmeură în borcane

Printre beneficiile sucului de zmeură se mai numără tratarea bolilor cardiace, a tulburărilor de tranzit intestinal, afecțiunilor oculare, asteniei, bolilor de piele și a afecțiunilor însoțite de febră.

Studii recente au demonstrat că sucu lde zmeură stabilizează glicemia, stimulează pancreasul, stimulează diureza și normalizează valorile colesterolului.

Sucul de zmeură este recomandat de nuturiționiști și în unele cure de slăbire, având efecte asupra greutății. Acest efect se produce deoarece zmeura taie pofta de mâncare, reducând chiar secrețiile gastrice și inhibând foamea, inclusiv pofta de dulciuri.

sirop de zmeură în pahare

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`