Sanatate

Sirop pentru atacuri de panică: Cum să scapi ușor de anxietate!

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sirop pentru atacuri de panică Cum să scapi ușor de anxietate
Atacurile de panică pot să apară la un moment dat și să fie un caz izolat sau, din contră, poate fi ceva regulat, urmat de o teamă obsesivă de apariție a altor atacuri de panică viitoare

Atacul de panica este catalogat drept o stare de frică sau de anxietate puternică ce apare subit sau care are legătură cu anumite situații, fiind disproporționată în raport cu împrejurarea în care apare. Pentru aceste stări de anxietate maximă există mai multe tratamente și măsuri profilactice, dar sunt și anumite siropuri pentru atacurile de panică și tratamente naturiste.

În cazul atacurilor de panică, persoana care este afectată resimte puternic un pericol de moarte sau că pierde controlul asupra emoțiilor și acțiunilor sale deși acea situație, în mod normal, nu este atât de gravă.

Atacurile de panică pot să apară la un moment dat și să fie un caz izolat sau, din contră, poate fi ceva regulat, urmat de o teamă obsesivă de apariție a altor atacuri de panică viitoare. În acest ultim caz este deja vorba despre o tulburare de panică.

persoană care are un atac de panică

Principalele simptome ale atacurilor de panică

Simptomele atacurilor de panică pot varia de la o persoană la alta, însă toate sunt convinse că se află în pericol să-și piardă viața sau că nu ai au control asupra lor.

Una dintre cele mai întâlnite simptome ale atacurilor de panică este hiperventilația, adică ritm cardiac ridicat și respirație accelerată. Acestea pot fi însoțite și de o tensiune musculară. Hiperventilația apare în momentul în care cantitatea de aer din torace este mai mare decât poate gestiona corpul în mod obișnuit.

Ritmul cardiac ridicat poate duce la apariția unei dureri în piept, însoțită de bătăi puternice și neregulate ale inimii. Unele persoane pot confunda această reacție cu un atac de cord.

persoană care are un atac de panică

La anumite persoane care suferă de atacuri de panică poate să apară senzația de sufocare, transpirație abundentă, senzația de nod în gât, amorțeli ale mâinilor sau picioarelor sau senzația de furnicături ale acestora.

În plus, unele persoane care suferă de atacuri de panică pot să acuze frisoane sau senzație de căldură, stări de vertij, de leșin, greață sau dureri abdominal.

În anumite cazuri izolate, persoana care suferă un atac de panică poate acuza frica de-a pierde controlul, poate să apară senzația de incapacitate de a vorbi sau frica de a înnebuni.

persoană care are un atac de panică

Sirop pentru atacuri de panică: Remedii naturiste de mare ajutor

Pentru atacurile de panică, medicii pot impune luarea anumitor măsuri profilactice, precum reducerea consumului de cafea și alcool, renunțarea la fumat sau adoptarea unui stil de viață sănătos.

În anumite cazuri, medicul poate prescrie un tratament medicamentos ce poate consta în antidepresive care să acționeze la nivelul sistemului serotoninergic și să inhibe recaptarea serotoninei. Aceste medicamente antidepresive vor putea fi prescrise pe termen scurt din cauza riscului de a da dependență.

Pe lângă aceste tratamente există și mai multe siropuri naturale care pot ajuta să scapi de atacurile de panică. Unul dintre cele mai dese siropuri recomandate pentru atacurile de panică este cel din muguri de brad și cimbrișor. Acesta optimizează adaptarea la stres și echilibrează starea fizică și mentală în condiții solicitante de viață.

persoană care are un atac de panică

Un alt sirop recomandat pentru combaterea stărilor de panică este cel care conține roiniță și mentă. Acest sirop conține uleiuri esențiale din roiniță și mentă și crește viteza de acțiune șu susține performantele cerebrale în perioadele de solicitare intelectuală intensă.

Și valeriana reprezintă o soluție naturală pentru prevenirea atacurilor de panică, aceasta reducând anxietatea și depresia.

Siropurile pe bază de valeriană ajută la reglarea tulburărilor de somn și reduc stresul, având un efect calmant asupra organismului.

De asemenea, levănțica are proprietăți calmante și antidepresive, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru depresii, anxietate, nevroze, psihoze.

Alte soluții la îndemână pentru reducerea riscurilor apariției unor atacuri de panică sunt ceaiurile din diverse plante.

Adauga un comentariu