Medicamente

Siropuri pentru tuse: inutile și evitabile

Publicat: 28 oct. 2019

Siropuri pentru tuse: inutile și evitabile. 60 de milioane de recenzii ale consumatorilor din intreaga au analizat, recent, compoziția a 37 de medicamente antitusive. Concluzia lor este fără apel: majoritatea sunt inutile și unele chiar de evitat.

De cealaltă parte, medicii au decis demult că „probele medicale pentru medicamentele pentru tuse sunt slabe și nu există dovezi care să reducă durata bolii”. Conform British General Practitioners Union, remediile vechi cu miere și suc de lămâie ar fi la fel de eficiente și mai puțin costisitoare.

O opinie împărtășită pe larg de 60 de milioane de consumatori care au analizat compoziția a 37 de medicamente pentru tuse notează că „în general, eficacitatea lor rămâne modestă și doar o minoritate poate fi recomandată. Celelalte sunt irelevante sau au un raport beneficii/risc nefavorabil.

Știm că este esențial să respectăm o tuse productivă, deoarece permite evacuarea secrețiilor. Și unele siropuri expectorante sau fluidificatoare ajuta sa aiba loc această evacuare. Uitați-le chiar acum: dintre cele 13 specialități farmaceutice evaluate de consumatori, nici una nu își dovedește eficacitatea din punct de vedere al compoziției.

Siropuri pentru tuse: inutile și evitabile

Tusea acută se datorează cel mai adesea unei infecții virale ale tractului respirator (nazofaringite, laringită acută, bronșită acută). Această tuse se oprește de obicei în 10 până la 15 zile fără antitusive sau antibiotice. Dar pentru a o ușura și de multe ori în speranța de a petrece o noapte fara tuse, adesea cădem din nou in ispita si alegem un sirop sau comprimate antitusive. In cel mai bun caz, eficiența lor este foarte modestă și, în cel mai rău caz, ar trebui eliminate de pe piață.

Acesta este cazul comprimatelor Neocodion și siropului de Rhinatiol „care conțin ingrediente active cu acțiune contradictorie” și siropul de tiopectol, al cărui grad de alcool este prea mare.

Mănâncă grapefruit: acest citric considerat de medicina chineză drept „medicamentul antitusiv” care dizolvă flegma și umezește plămânii. Alte fructe acide recomandate pentru tuse: lychees și roșii.

Ciocolată crunch: o bară de ciocolată neagră conține suficient teobromină pentru a calma tusea persistenta.

Tuse suietoare, tuse uscată sau tuse nocturnă: faceți-vă un ceai din plante cu miere sau un sirop de cimbru.loading...

Adauga un comentariu