Magazin

Sistem de irigare gazon. Ce se ascunde în spatele acestui strat decorativ

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Instalarea unui sistem de irigare pentru gazon este una dintre cele mai populare alegeri pentru designul unei curți. Tot mai mulți proprietari de case preferă, în special, rulourile de gazon montate cu sistem de irigare. Este bine să știi că această alternativă de amenajare a spațiului din curtea ta are pe lângă un aspect vizual plăcut și multe beneficii pentru sănătate. Gazonul ocupă o poziție de lider binemeritată printre acoperirile sigure și frumoase a unui spațiu verde.

Înainte de a te decide să acoperi un spațiu cu un gazon cu sistem de irigare este indicat să cunoști beneficiile acestuia. Spre deosebire de pavaj, gazonul este o suprafață extrem de moale. Astfel, te poți plimba chiar și fără a purta încălțăminte, simțind o conexiune aparte cu natura. Mai mult decât atât, copiilor le place să se joace pe iarba moale. Astfel, gazonul este un loc grozav pentru a desfășura diverse activități în aer liber. Aspectul verde proaspăt al ierbii îți oferă un plus de energie.

 

Sistem de irigare gazon. Avantajele acestui tip de acoperire în spațiile urbane

Dacă ai un loc de muncă stresant și te confrunți cu o stare de nervozitate, atunci petrecerea timpului liber pe gazon va fi soluția perfectă pentru tine. Doar imaginându-ți această peluză verde înconjurată de flori sau copaci simți cum liniștea se instalează în sufletul tău. Având un gazon, te poți bucura de o bucățică de paradis în propria grădină. Este bine să știi că gazonul generează oxigen, absoarbe noxele, reține CO2 și purifică atmosfera. De asemenea, acesta oferă miros plăcut și reține praful din atmosferă.

Conform unui studiu academic condus de dr. Veronica Sărățeanu, conferențiar universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, gazonul purifică apa. După o lungă perioadă de cercetare, doctorul în agronomie, Veronica Sărățeanu, a identificat cea mai recomandabilă soluție de irigare.

Aceasta se efectuează prin extragerea apei prin puțuri din primul strat, care în orașe e contaminată cu nitriți, nitrați, combustibili și uleiuri. Ulterior, această apă este filtrată prin stratul vegetal, fiind reintegrată în natură și purificată. Dacă aceste beneficii ți-au stârnit curiozitatea, poți afla mai multe despre instalarea unui gazon de la Rulouri de Gazon SRL.

Beneficiile peluzelor care te vor uimi cu adevărat. Gazonul previne eroziunea

Multe persoane consideră că marea parte a gazonului reprezintă, de fapt, un strat decorativ, fiind folosit ca fundal pentru diferite elemente de design peisagistic. Dar funcțiile peluzelor sunt mult mai extinse.

Autoarea cărții de specialitate „Gazonul”, Veronica Sărățeanu, împreună cu dl. Alexandru Moisuc, doctor în agronomie, fost rector al USAMV, spun că acest tip de acoperire contribuie substanțial la stabilizarea solului și teraformare. Mai mult decât atât, gazonul previne eroziunea și levigarea, adică spălarea substanțelor benefice.

Unul dintre cele mai utile avantaje al gazonului este cea sanitară și igienică. Acest avantaj constă în faptul că gazonul, este practic ca un burete, absoarbe oligoelemente dăunătoare, praful și murdăria. Dacă casa ta este situată într-o zonă urbană, atunci plantarea unui gazon de calitate este o necesitate pentru a reduce semnificativ nivelul de zgomot din orașe. O acoperire de gazon va fi, de asemenea, o soluție ideală pentru decorarea unui teren lângă o parcare.

Funcțiile gazonului despre care nu știai. Cum acest tip de acoperire are grijă de sănătatea ta

Un avantaj extrem de important al acestui tip de acoperire constă în faptul că gazonul reglează temperatura și umiditatea atmosferică. Astfel, vara temperatura coboară cu câteva grade bune, iar iarna se menține atmosfera mult mai plăcută.

De asemenea, gazonul oferă un spațiu sigur, cu vizibilitate, în orașe. Nu prezintă pericole de tipul împiedicării sau rătăcirii. Acesta reprezintă o suprafață anti-traumă, fiind cea mai bună alternativă pentru evitarea rănirilor la copii și adulți.

Un sistem de irigare pentru gazon include costuri mici, previzibile, gestionabile în timp pentru întreținere. De asemenea, nu se produce mult material rezidual. Specialiștii de la Rulouri de Gazon SRL care produc gazon în România, în șase ferme, din care două în zona Iașului asigură că realizare unui astfel tip de acoperire este imediată și sigură. Conform acestora, gazonul are o serie de efecte benefice, o durată de viață mare și un cost de înființare mai bun decât pentru însămânțare sau alte plante. Peluzele de gazon sunt o categorie clară în peisagistică, trebuie înțelese, înființate și întreținute corespunzător.

 

Adauga un comentariu