Eveniment-Social

Situaţia înscrierilor la ”Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pe data de 14 iulie 2020

Publicat: 15 iul. 2020
Situaţia înscrierilor la ''Universitatea Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi
Situaţia înscrierilor la ''Universitatea Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a publicat informaţii referitoare la situaţia înscrierilor la până pe data de 14 iulie. Lista publicată cuprinde înscrierile la toate facultăţile din cadrul UAIC Iaşi.

Situaţia înscrierilor la ”Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Pe site-ul uaic.ro a apărut o listă cu situaţia înscrierilor în cadrul facultăţilor de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Conform listei publicate, la UAIC s-au înscris, în total 3374 de persoane pe locurile de buget şi 3260 pe locurile de taxa. Conform aceloraşi informaţii, pe data de 14 iulie s-au inscrit, prin prezenţa fizică 607 de persoane, iar online, 1719 de persoane.

Cea mai ”curtata’ facultate este, ca în fiecare an, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor care a avut, până în aceste momente, 822 de înscrieri la zi şi 1133 la taxa. Poziţia a două în clasament este ocupată de Facultatea de Litere din cadrul Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi cu un număr de 413 persoane înscrise în regim bugetat şi 229 în regim de taxa.

Incepând cu 13 iulie 2020, absolvenții de liceu cu diplomă de Bacalaureat pot analiza oferta educațională a locurilor scoase la concurs la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Sunt scoase la concurs: 4.035 de locuri la buget pentru studiile de licență și 2.434 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de master. De asemenea, sunt disponibile și 4.927 de locuri cu taxă, 3.288 pentru studii de licență și 1.639 pentru studii de master

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași dă startul la admitere 2020! Astfel, astăzi, 13 iulie, începe acest proces. Numărul de locuri scoase la concurs în cadrul celor 15 facultăți este: 4.035 de locuri la buget pentru studiile de licență și 2.434 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de master. De asemenea, sunt disponibile și 4.927 de locuri cu taxă, 3.288 pentru studii de licență și 1.639 pentru studii de master. În total, UAIC din Iași scoate la concurs peste 11.000 de locuri la admiterea din iulie 2020.

Pentru admitere 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt scoase la concurs 6.496 locuri bugetate, la licență și master

La admitere 2020 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt scoase la concurs 6.496 locuri bugetate, la licență și master. Candidații se vor putea înscrie în perioada 13-24 iulie, iar rezultatele se vor afișa în perioada 27-31 iulie. Perioada în care se pot înscrie candidații români de pretutindeni este 13-18 iulie. La admitere 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a eliminat toate probele scrise, iar probele orale se vor susține on-line, prin intermediul platformelor audio-video.

Oferta celor 15 facultăți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași include 77 de specializări la licență și 110 la master

La majoritatea facultăților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, etapa de admitere pentru studii de licență se va face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de Bacalaureat. 6 facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de Bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de Bacalaureat. Admiterea la studii de master se va face pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60 la sută, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute on-line, va avea o pondere de 40 la sută.

Adauga un comentariu