Coronavirus

Situația pandemiei de coronavirus din Europa capătă proporții neașteptate

Publicat: 25 sept. 2020
Pandemia de coronavirus
Pandemia de coronavirus

Franța și Marea Britanie au raportat noi valori record de infectări cu coronavirus în timp ce în Spania au fost puse în carantină noi zone în regiunea metropolitană Madrid, afectând libertatea de mișcare a peste un milion de oameni, relatează presa internațională. Autoritățile britanice au anunțat, vineri, 6874 de noi infectări, în creștere față de ziua anterioară, când a valoarea raportată a fost declarată maxim absolut.

În Regatul Unit, numărul infectărilor se apropie de 420 de mii iar numărul de decese a ajuns la aproape 42 de mii, cea mai mare valoare din Europa.În Franța, numărul cazurilor noi din ultimele 24 de ore a depășit 16 mii, ducând numărul total de cazuri de la debutul pandemiei la aproape jumătate de milion, iar numărul de morți, la aproximativ 32 de mii.

„Semnalele sunt clare. Ratele de pozitivare cresc pentru toate grupele de vârstă, la fel și ratele de internări în spitale și în unitățile de terapie intensivă”, spune Yvonne Doyle, responsabil medical al serviciului Britanic de Sănătate publică.

Londra, pe lista de supraveghere

Londra, unde autoritățile spun că rata de infectare este de peste 55 la suta de mii de locuitori, urmează să intre pe așa-numita listă de supraveghere a Guvernului.

Lista împarte municipalitățile cu o dinamică îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus pe trei categorii, dintre care ultima, numită „zonă de intervenție”, implică creșterea restricțiilor pentru populație.

În Madrid erau anunțate, joi, peste 10600 de noi cazuri de COVID-19, ducând bilanțul național la peste 700 de mii de contaminări, o treime dintre acestea fiind contabilizate în regiunea capitalei.

Ministrul spaniol al Sănătății, Salvador Illa, a confirmat, vineri, că guvernul vede necesară o punere sub carantină totală a Madridului.

Madridul, pe cale să intre în carantină totală

„Ne așteaptă săptămâni dificile în Madrid și trebuie să acționăm decisiv”, a estimat el.

Responsabilitatea carantinării revine autorităților municipale, după ce autoritățile naționale au pus capăt, în iune, stării de urgență.

Vineri, autoritățile din capitală au instituit restricții de circulație pentru încă aproape 200 de mii de persoane, ducând numărul celor afectați de carantinarea parțială la peste un milion, în condițiile în care populațiea Madridului este de 6,6 de oameni.

Oficialii spun că măsurile de carantinare au vizat cartierele unde numărul de cazuri de coronavirus depășește o mie la suta de mii de locuitori. Cazurile de COVID-19 sunt pe o pantă ascendentă și în țările din estul și centrul continentului, unde Cehia a raportat, vineri, 2,913 noi infectări, al doilea cel mai mare record de la debutul epidemiei.

Bilanțul pandemiei de coronavirus din România

Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 119.683 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 96.158 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.629 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.633 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 24.09.2020 (10:00) – 25.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 42 de decese (25 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Iași, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani. 41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.245. Dintre acestea, 508 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.328.322 de teste. Dintre acestea 25.494 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.879 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.615 la cerere.

Pe teritoriul României, 9.352 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.004 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.850 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

Comentarii
  • Oare de ce China a dorit sa ne distruga pe toti de pe pamant? oare cand se va termina cosmarul razboiului chinezesc? De ce China a avut cele mai putine cazuri de covid chinezesc si acum nu mai are si prospera economia chinei?

  • China…un popor muncitor si extrem de disciplinat…de aceea au iesit cu bine giorge. Restul vor fi victimile propriilor lor acte, indisciplina, nepasare, indolenta… Asta ii va distruge.

Adauga un comentariu