International

Situație tensionată între Rusia și Statele Unite! Ministrul de externe rus a amenințat cu o reacție tehnico-militară

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situație tensionată între Rusia și Statele Unite Ministrul de externe rus a amenințat cu o reacție tehnico-militară
Imagine sugestivă Rusia și Statele Unite ale Americii

Rusia ar putea continua să-și deplaseze atenția spre măsuri de reacție tehnico-militară la amenințările cu rachete, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează agenția Rambler.ru. Diplomatul a arătat că Statele Unite și Marea Britanie accelerează ritmul de realizare a programelor de rachete; în același timp, Washingtonul și marea majoritate a aliaților lui din NATO nu trimit Moscovei semnale clare pe această temă, scrie vestidinrusia.ro.

Potrivit Mariei Zaharova, acest lucru duce la îngustarea spațiului pentru o rezolvare politică și diplomatică a problemei și pentru prevenirea unei agravări serioase a situației din sfera rachetelor.

”În nici un caz, nu închidem ușa dialogului, dar în condițiile create nu excludem că Rusia va fi constrânsă să deplaseze tot mai mult centrul eforturilor sale pe realizarea măsurilor de reacție tehnico-militară la noile amenințări cu rachete”, a declarat Maria Zaharova.

Agenția Rambler menționează că, în martie, autoritățile Marii Britanii și-au anunțat intenția de a spori la 260 de unități arsenalul lor de focoase nucleare, în contextul creșterii numărului de amenințări tehnologice și doctrinare din partea mai multor state. La acea dată, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că acest lucru pune în pericol pacea pe Pământ, dăunează stabilității internaționale și securității strategice. El a asigurat că Rusia este adepta negocierilor internaționale privind stabilitatea strategică.

Rusia a răspuns amenințărilor transmise de SUA cu privire la situația lui Aleksei Navalnîi

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, „nu se ocupă cu monitorizarea stării de sănătate şi a respectării drepturilor bloggerului condamnat Aleksei Navalnîi”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agenţia de presă TASS.

„Nu am informaţii că preşedintele ar verifica ceva în legătură cu acest subiect”, a spus Peskov, întrebat dacă Vladimir Putin verifică modul în care sunt respectate drepturile lui Navalnîi în colonia penitenciară, scrie Agerpres.ro.

Peskov a subliniat că „preşedintele rus se ocupă de elaborarea discursului către Adunarea Federală”, „un eveniment extrem de important pentru noi şi pentru întreaga noastră ţară”.

Potrivit lui Peskov, lui Putin i se relatează despre situaţia cu Navalnîi în scrisori din partea unor activişti ruşi şi străini. „Însă, fără îndoială, acest lucru nu poate constitui un motiv pentru anumite acţiuni ale preşedintelui, pentru că preşedintele nu poate întreprinde acţiuni de monitorizare a stării de sănătate a unui deţinut”, a declarat Dmitri Peskov, subliniind că de această problemă se ocupă Serviciul federal pentru penitenciare din Rusia (FSIN) şi că „există un anumit regulament”.

De altfel, reprezentantul Kremlinului a declarat că nici el nu deţine informaţii despre starea de sănătate a bloggerului. „Prin urmare, nu pot să cred pe cuvânt afirmaţiile despre cine ştie ce stare critică a lui Navalnîi”, a spus el.

Întrebat despre apelul semnat de mai multe personalităţi străine, din domenii diferite, în legătură cu starea de sănătate a lui Navalnîi, Peskov a răspuns: „Nu cred, la drept vorbind, că majoritatea covârşitoare dintre cei care au semnat menţionata scrisoare, dacă nu chiar toţi, au vreo idee despre ce şi despre cine este vorba”.

Adauga un comentariu