Local

Șmecheria costă! Vasluian cu aere de interlop, pus să îi plătească daune unui polițist ieșean! A intrat cu bolidul într-o autospecială a IPJ Iași și tot el a făcut scandal! GALERIE FOTO

Publicat: 13 nov. 2020
Judecătorii ieșeni l-au condamnat ieri pe un vasluian, după un scandal cu polițiștii: individul a fost pus să îi achite daune morale unui agent
Momentul în care vasluianul Lucian Frențescu a fost dus la instanță, cu propunere de arestare preventivă

Un vasluian acuzat că a intrat cu bolidul într-o mașină de Poliție a fost pedepsit de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Lucian Frențescu la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice. În plus, bărbatul de 33 de ani a fost obligat să îi achite daune morale de 5.000 de lei unui polițist ieșean

Șmecheria costă! Un vasluian cu aere de interlop a fost pedepsit de judecători, după un scandal cu Poliția. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Lucian Frențescu la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. În plus, judecătorii l-au obligat pe vasluian să achite despăgubiri către un agent.

„Instanța admite, în parte, acțiunea civilă formulată de partea civilă C.R.G. și obligă inculpatul să-i plăteasca suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă Inspectoratul de Poliție Județean Iași, ca nefondată. Inculpatul Lucian Frențescu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unei instituții din Primăria Municipiului Huși, județul Vaslui, sau în una dintre instituțiile din cadrul Consiliului Local Huși, pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat magistrații ieșeni.

Lucian Frențescu, scandal cu polițiștii în zona Tudor Vladimirescu

Procesul vasluianului Lucian Frențescu a început pe 6 iulie 2020. Asta, după ce individul a fost încătușat la scurt timp după producerea unui scandal cu polițiștii. În urmă cu câteva luni, în zona Tudor Vladimirescu a avut loc un scandal cât casa, în care a fost implicat bărbatul de 33 de ani din județul Vaslui. O patrulă formată din 3 polițiști a oprit lângă autoturismul tânărului, iar, din acel moment, totul a degenerat. Frențescu a călcat pedala de accelerație la fund și a intrat în autospeciala Poliției, iar, mai apoi, a sărit la bătaie.

Procurorii ieșeni susțin că s-au sesizat cu privire la incident, întocmind un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Am deschis un dosar prin proces-verbal de sesizare, pentru două infracțiuni de ultraj. Una dintre infracțiunile de ultraj este prin lovire. Cea de-a doua infracțiune de ultraj este prin distrugere. Mai avem o infracțiune de tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Tânărul din Vaslui a refuzat să se legitimeze

Oamenii legii au mai afirmat că, în dimineața zilei de 14 iunie 2020, o patrulă formată din 3 polițiști din cadrul Biroului Centrului Universitar a avut necazuri cu un tânăr din Vaslui.

„O patrulă formată din 3 polițiști din cadrul Biroului Centrului Universitar a încercat să legitimeze șoferul unei mașini parcate în fața unui fast-food. Persoana respectivă a refuzat să se legitimeze și să coboare, la solicitarea agenților de Poliție. Acesta a făcut o manevră în marșarier și a lovit intenționat mașina de Poliție, provocându-i avarii”, au adăugat anchetatorii.

Aceștia au mai afirmat că vasluianul a devenit și violent față de unul dintre agenți.

„În momentul în care un agent de Poliție a intrat prin portiera din dreapta, pentru a-l scoate pe șofer, acesta din urmă a ripostat, lovindu-l cu picioarele pe polițist”, au mai afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Comentarii
  • Țăranii aștea de la Vaslui care va șmecheriti pe traseu veniți de prin cociobelea ale insalubre și tot felul de maghernițe să faceți stagii pe la Iași, teoretic dacă ați fi băieți salon odată ce ai trecut de Schitul Duca cartea de identitate trebuie să fie lipită pe geam în dreptul șoferului așa e corect pentru un transfug să vadă Poliția de unde provine interlopul și cum trebuie să se adreseze fără sa deranjeze și fără a crea conflicte

  • E plin orașul de rahatzii veniți de la Vaslui plini de figuri și impresii. In realitate nu sunt decât niște proști. Sufocă orașul ăsta toti cocalarii de pe la Vaslui, Botoșani, Bacău, Suceava ,Neamț, vin aici cu mii si mii de mașini cărora le plătesc impozitul acolo la ei, dar ne aglomereaza si poluează pe noi, iar dacă ii ei la întrebări, sunt doar combinatori. Ori combină cuurve, ori droguri, ori furaciuni, ori tot ce se poate combina.

  • Noi vaslueni și cu frați noștri bostonienii vinim la Iași să facem performanță, angajatori fac concurs pt noi. Dacă sînteți mai buni di ce nu vă arenjează să munciți voi și noi să comentăm ?

Adauga un comentariu