Local

Șmecheria costă! Vasluian cu aere de interlop, pus să îi plătească daune unui polițist ieșean! A intrat cu bolidul într-o autospecială a IPJ Iași și tot el a făcut scandal! GALERIE FOTO

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șmecheria costă Vasluian cu aere de interlop pus să îi plătească daune unui polițist ieșean A intrat cu bolidul într-o autospecială a IPJ Iași și tot el a făcut scandal GALERIE FOTO
Momentul în care vasluianul Lucian Frențescu a fost dus la instanță, cu propunere de arestare preventivă

Un vasluian acuzat că a intrat cu bolidul într-o mașină de Poliție a fost pedepsit de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Lucian Frențescu la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice. În plus, bărbatul de 33 de ani a fost obligat să îi achite daune morale de 5.000 de lei unui polițist ieșean

Șmecheria costă! Un vasluian cu aere de interlop a fost pedepsit de judecători, după un scandal cu Poliția. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Lucian Frențescu la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. În plus, judecătorii l-au obligat pe vasluian să achite despăgubiri către un agent.

„Instanța admite, în parte, acțiunea civilă formulată de partea civilă C.R.G. și obligă inculpatul să-i plăteasca suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă Inspectoratul de Poliție Județean Iași, ca nefondată. Inculpatul Lucian Frențescu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul unei instituții din Primăria Municipiului Huși, județul Vaslui, sau în una dintre instituțiile din cadrul Consiliului Local Huși, pe o perioadă de 60 de zile”, au precizat magistrații ieșeni.

Lucian Frențescu, scandal cu polițiștii în zona Tudor Vladimirescu

Procesul vasluianului Lucian Frențescu a început pe 6 iulie 2020. Asta, după ce individul a fost încătușat la scurt timp după producerea unui scandal cu polițiștii. În urmă cu câteva luni, în zona Tudor Vladimirescu a avut loc un scandal cât casa, în care a fost implicat bărbatul de 33 de ani din județul Vaslui. O patrulă formată din 3 polițiști a oprit lângă autoturismul tânărului, iar, din acel moment, totul a degenerat. Frențescu a călcat pedala de accelerație la fund și a intrat în autospeciala Poliției, iar, mai apoi, a sărit la bătaie.

Procurorii ieșeni susțin că s-au sesizat cu privire la incident, întocmind un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Am deschis un dosar prin proces-verbal de sesizare, pentru două infracțiuni de ultraj. Una dintre infracțiunile de ultraj este prin lovire. Cea de-a doua infracțiune de ultraj este prin distrugere. Mai avem o infracțiune de tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Tânărul din Vaslui a refuzat să se legitimeze

Oamenii legii au mai afirmat că, în dimineața zilei de 14 iunie 2020, o patrulă formată din 3 polițiști din cadrul Biroului Centrului Universitar a avut necazuri cu un tânăr din Vaslui.

„O patrulă formată din 3 polițiști din cadrul Biroului Centrului Universitar a încercat să legitimeze șoferul unei mașini parcate în fața unui fast-food. Persoana respectivă a refuzat să se legitimeze și să coboare, la solicitarea agenților de Poliție. Acesta a făcut o manevră în marșarier și a lovit intenționat mașina de Poliție, provocându-i avarii”, au adăugat anchetatorii.

Aceștia au mai afirmat că vasluianul a devenit și violent față de unul dintre agenți.

„În momentul în care un agent de Poliție a intrat prin portiera din dreapta, pentru a-l scoate pe șofer, acesta din urmă a ripostat, lovindu-l cu picioarele pe polițist”, au mai afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Adauga un comentariu