Mulți oameni se întreabă dacă pot să consume smochine seara. Smochinele sunt fructe dulci, foarte moi și suculente. Istoria acestei culturi datează din antichitate. Primele referiri la proprietățile benefice ale acestui fruct pot fi urmărite încă din civilizația egipteană. Smochinele sunt rareori mai mari decât o prună sau o caisă.
Fructul are o coajă subțire pe partea superioară și este foarte mare, cu semințe mici și moi. Fructul său crește pe un copac al cărui trunchi poate ajunge până la douăzeci de metri înălțime. Smochinul poate crește până la cinci sute de ani și este capabil să dea o recoltă în fiecare an. Fructele sunt singurele folosite ca hrană. Atât frunzele, cât și scoarța sunt utilizate pe scară largă în medicină.
Smochine consumate seara. Proprietățile benefice conținute în fruct
Zonele tradiționale în care crește smochinul sunt în Orient, în unele țări asiatice, în țările din apropierea Mării Mediterane sau în Caucaz. Smochinele au nevoie de un climat cald, cu umiditate moderată și soare. Unele specii ale acestui copac sunt rezistente la îngheț.
Există mai mult de patru sute de soiuri de smochine. Acestea diferă în ceea ce privește mărimea, forma și culoarea fructelor, gustul pulpei, înălțimea pomului și viteza de coacere. Unele soiuri se recoltează de mai multe ori pe an.
Seara puteți mânca o cantitate redusă de smochine proaspete, în cantitate de 150 g. Nu uitați că valoarea calorică a smochinelor uscate este de cinci ori mai mare, așa că este mai bine să le mâncați dimineața, spun nutriționiștii.
Smochinele sunt bogate în diferite tipuri de zaharuri, printre care glucoză, maltoză, zaharoză și levuleză. De asemenea, acizi din fructe, precum acid citric, acid gliceric, acid chinic, acid shikimic și acid oxalic. Mai multe zaharuri sunt conținute în fructele uscate și deshidratate. Fructul este bogat în fier, cupru, uleiuri esențiale și macronutrienți. Din această cauză nu este indicat să consumați acest fruct în cantitate mare seara.
Când nu este indicat să mănânci aceste fructe? Cantitatea zilnică recomandată de specialiști
Smochinele proaspete pot fi consumate din iunie până în septembrie, iar smochinele uscate pot fi mâncate pe tot parcursul anului. Smochinele sunt foarte bune pentru organism. Diferența dintre beneficiile smochinelor uscate și cele ale smochinelor proaspete este minimă.
Apropo, smochinele uscate au mai puține calorii decât cele proaspete. O porție zilnică de smochine este de 80-100 grame de smochine proaspete, adică 2-3 bucăți sau 30-40 grame de smochine uscate, aproximativ 3-4 bucăți.
Smochinele uscate se pun de obicei la înmuiat peste noapte într-un pahar cu apă sau lapte. Dimineața se mănâncă fructul în sine și se bea apă. Aceasta este recomandată în cazul în care este necesar un efect laxativ și, de asemenea, în caz de anemie. În India, consumul de smochine înmuiate este considerat primul remediu pentru constipație.
Merită să se limiteze consumul smochinelor uscate pentru persoanele care suferă de diabet. În această formă, produsul are un indice glicemic ridicat, are un conținut ridicat de glucoză. Smochinele pot provoca o alergie alimentară.
Având în vedere faptul că aceste fructe au o textură cărnoasă și astringentă, smochinele pot fi consumate seara pe stomacul gol. Este bine să știi că smochinele sunt ușor laxative datorită pectinei, zaharurilor și fibrelor vegetale din semințe. Bun pentru constipație, intestine, boli de ficat, probleme de piele și disbioză.