Titlurile zilei

Șocant! Un preot din Iași a petrecut cu fanfara în fața „bisericii”. Enoriașii au dansat cot la cot cu răspopitul în sutană! – FOTO/VIDEO

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Șocant Un preot din Iași a petrecut cu fanfara în fața bisericii. Enoriașii au dansat cot la cot cu răspopitul în sutană  FOTOVIDEO
Ștefan Bercaru, fost preot paroh în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași, a petrecut cu fanfara în fața bisericii pe care și-a construit-o după ce a fost caterisit

Ștefan Bercaru, fost preot paroh în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași, a petrecut cu fanfara în fața „bisericii” pe care și-a construit-o după ce a fost caterisit. Scenele care par ireale s-au petrecut chiar pe 21 mai 2024, cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, atunci când se celebrează hramul Parohiei „Sfântul Nicolae” din Bohotin.

Un preot caterisit a petrecut cu fanfara chiar în fața „bisericii”

Ștefan Bercaru a fost caterisit în urmă cu mai bine de 10 ani, dar continuă să se comporte de parcă nimic nu s-ar întâmpla și ar fi încă preot. Marți, 21 mai 2024, a fost prezent în cimitirul din Bohotin, unde a așteptat câteva ore pentru a putea intra să slujească. Revoltat de situație, fostul paroh a postat un mesaj pe Facebook, în care le aduce numeroase injurii celor care l-au împiedicat să pătrundă mai rapid în cimitir. După ce a terminat activitatea, Ștefan Bercaru s-a retras, cu fanfară cu tot, la „biserica” din lemn, unde a petrecut. Acesta a avut o pasiune pentru muzică și dans și în perioada în care a fost preot. De altfel, asta a stat la baza caterisirii sale. Fostul preot se ocupa să-i învețe pe tineri dansuri populare, timp în care se spune că profita de situație pentru a pipăi copilele din sat.

„După ce au trecut vandalii în sutane… ,ca lăcustele egiptene…. sprijiniți de forțele regimului dictatorial, ce s-au instalat în poarta cimitirului încă de la primele ore ale dimineții…, plutonul de Jandarmi, Poliția Locală, Poliția Răducăneni, Firma gorilelor de pază,  la  intrarea în cimitirul satului, pe care au blocat-o și au așteptat ca șacalii, să-i provoc  ….însă am avut răbdarea pietrei până la sfârșit, în timp ce popii cu jujăul la gât…. ca la slujba celor spânzurați…. , s-au călcat în picioare pe mormintele celor ce odihnesc în pace în acest cimitir străbun! Pentru ce ???! Abia, după ce-au plecat, istoviți de atâta muncă, s-a instalat liniștea și peste  morminte și peste noi care am mai rămas să ne pomenim morții după Datina străbună”, a precizat Ștefan Bercaru în postare.

Ștefan Bercaru a încercat să intre cu forța în cimitir

An de an, cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, în cimitirul din localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, are loc pomenirea celor adormiți. Ștefan Bercaru profită din plin de susținere unor enoriași care nu pot accepta că a fost caterisit și se prezintă în cimitirul din localitate. În acest an, fostul preot paroh și-a dorit să slujească în intervalul orar 7.00-10.00, deși în același timp se afla și preotul paroh Iulian Andrei în cimitir. Ștefan Bercaru a fost oprit de la slujire până ce parohul a terminat serviciul divin. Îndârjirea lui de a se prezenta an de an în cimitir a nemulțumit mulți enoriași care și-ar fi dorit ca această zi de sărbătoare să fie dedicată rugăciunii și reculegerii, nu scandalului.

„De ce mai slujește, dacă a fost caterisit, doar ca să facă scandal, așa a făcut mereu”, a precizat o enoriașă revoltată.

Pe 21 mai, la ora 7.00, Ștefan Bercaru a încercat să intre cu forța în cimitir, dar a fost împiedicat de angajații unei firme de pază. Răspopitul a trecut repede peste supărare, iar după ce a fost în cimitir, a petrecut cu fanfara.

Comentarii
  • Și ce dacă a dansat că doar nu a dansat în interiorul bisericuței. Cât despre „pipăit” fete din sat trebuiesc dovezi. Multe zvonuri circulă în viețile oamenilor, dar câte sunt și doveditoare. Și nu trebuie să faci glisează, glume cu preoții ci demnitatea și seriozitatea.

  • „…s-a retras, cu fanfară cu tot, la „biserica” din lemn, unde a petrecut.” – ce-a petrecut?, l-am vazut mergang pe-acolo sau vorbind cu lautarii, nu l-am vazut dansand (ca-i place sa joace din spusele voastre), nici chiuind, nici sa bea… ca sunt motive pentru care altii nu-l plac nu stiu, dar din video asta nu rezulta ca preotul a facut ceva strigator la cer. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • @Plm ✠ , spre stiinta : De unde ai scos asta cu „falsi preoti”. Omul este preot cu acte in regula. Daca nu ar fi asa, pana acum ar fi fost arestat si acuzat de uzurpare de calitati oficiale (Art. 324. Cod Penal – Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea unui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare). Omul a fost „caterisit” adica nu mai face parte din slujitorii BOR (Regulamentul BOR – Caterisirea înseamnă luarea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfințitoare a Bisericii și trecerea vinovatului în rândul mirenilor. Caterisirea înseamnă decăderea din har, acesta nemaiavând darul de a săvârși Sfintele Taine). A nu mai face parte in slujitorii BOR nu inseamna ca nu mai este preot. Calitatea de preot a dobandit-o odata cu absolvirea Facultatii de Teologie Ortodoxa iar calitatea de slujitor al BOR a primit-o in momentul hirotonirii.

  • ce se mai cearta si preotii intre ei, se acuza, asta-i exemplu de iubire frateasca, si ce sa te mai miri daca cei din turma lor rezolva conflictele in mod brutal si agresiv, deloc crestin, uneori relele din turma le fac oile nu lupii.

Adauga un comentariu