National

Şoferii de autobuz din comuna Berceni refuza să poarte masca de protecţie: „Noi am fost scutiţi de la primărie!”

Publicat: 26 oct. 2020
sofer de autobuz care nu poarta masca de protectie corespunzator
Şoferii de autobuz din comuna Berceni refuza să poarte masca de protecţie

Şoferii de autobuz din comuna Berceni refuza să poarte masca de protecţie. Aceştia susţin că au scutire de la Primăria Generală. Comună Berceni este în scenariul roşu după depăşirea incidentei ratei de infectare de 3 la mia de locuitori.

Şoferii din comuna Berceni refuza să poarte masca de protecţie

Deşi localitatea Berceni din judeţul Ilfov se afla în scenariu roşu, deoarece rata de infectate cu noul coronavirus a depăşit 3 la mia de locuitori, unii cetăţeni nu respectă regulile de protecţie.

Cei mai nemutumiti sunt şoferii de autobuz care fac legătura între comună şi Bucureşti. Unii susţin că au scutire de la Primăria Generală. Reporterii Digi24 au discutat cu unul dintre cei responsabili cu transportul în comun.

„- Comuna Berceni a intrat în scenariul roşu. În Berceni s-a depăşit pragul de 3 la mie şi astfel s-a activat scenariul roşu. De ce nu aveţi masca de protecţie?

– Noi nu trebuie să o purtăm în autobuz!

– Nu vă aud.

– Deci, nu trebuie să o puram în autobuz!

– Este obligatoriu să o purtaţi chiar dacă este cabina delimitată. Este obligatoriu!

– Uitaţi acolo, este articolul 878 de la STB!

– O să primiţi o sancţiune contravenţională.

– O să fac contestaţie.

– Aveţi un document de la STB prin care spune?

– Da, spune că noi, conductorii auto, trebuie să purtăm masca atunci când coborâm din autobuz, nu în perioada când suntem în circulaţie!

– Noi am fost scutiţi de la Primărie! De la Capitală, că suntem singuri, nu suntem contacti cu ceilalţi, spune un alt şofer STB, care ţine mască sub nas.

– Credeţi că virusul ţine cont de scutire?

– Ce să mai prevenim, că eu nu mai cred nimic!”.

Restricţiile din comuna Berceni

Prefectura a decis sâmbătă că localitatea Berceni va rămâne în scenariul roşu după depăşirea incidentei ratei de infectare de 3 la mia de locuitori. Măsurile sunt valabile 14 zile. Asta înseamnă închiderea restaurantelor, a cinematografelor, a jocurilor de noroc, cursurile şcolare se vor face online, iar locuitorii sunt obligaţi să poarte masca peste tot pe raza localităţii.

Un vânzător a fost amendat după ce a fost prins de poliţişti cu mască sub nas, în Piaţa Obor

Controalele forţelor de ordine în pieţe şi în centre comerciale au devenit mai dese în ultima vreme.

Poliţia a anunţat că azi au fost verificate 32.000 de persoane şi s-au dat şi peste 5.000 de amenzi, în cazul persoanelor fizice care nu respecta măsurile, de şase ori mai multe decât în zilele precedente.

Unul dintre locurile verificate a fost Piaţa Obor, unde au fost aplicate şi două amenzi, scrie Antena 3.

Un comerciant, amendat cu 500 de lei

Bărbatul din imagine a primit o sancţiune de 500 de lei, pentru că purta masca în mod necorespunzător, sub nas. În situaţii similare, în funcţie de gravitatea situaţiei, amendă poate ajunge şi la 2.500 de lei.

Poliţia Capitalei încurajează bucureştenii să reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască.

De asemenea, pune la dispoziţie un număr la care pot fi trimise imagini cu cei surprinşi că sfidează regulile sanitare.

Pentru a încuraja acest tip de sesizări şi pentru a descuraja pe cei care sfidează regulile pandemiei, Poliţia Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor şi un număr de WhatsApp, respectiv 0755.021.218, unde pot trimite fotografii sau imagini video cu cazurile surprinse.

De alfel, persoanele care nu ţin cont de regulile medicilor în pandemia COVID vor fi sancţionate de poliţişti în civil care vor face controale.

Comentarii
Adauga un comentariu