Cancan

Sofia Vicoveanca a avut succes de tânără. Ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sofia Vicoveanca a avut succes de tânără. Ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară
Sofia Vicoveanca s-a bucurat de succes încă de pe vremea când era tânără.

Celebra interpretă de folclor Sofia Vicoveanca a avut succes de tânără. Artista are o carieră impresionantă pe scena muzicală românească, dar puțini sunt cei care cunosc detalii despre viața ei privată. Multă lume se întreabă ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară.

Sofia Vicoveanca a cucerit multe inimi pe vremea când era tânără

Sofia Vicoveanca a fost mereu o prezență remarcabilă pe scena muzicală din România. Cântăreața a fost apreciată de public încă de la primele sale apariții. Cu o carieră de succes de peste 55 de ani, frumoasa doamnă a cântecului românesc s-a remarcat de-a lungul timpului prin seriozitate și perseverență.

Artista a mărturisit de nenumărate ori că și-a dorit să ajungă celebră încă de tânără, iar frumusețea și atitudinea ei au ajutat-o enorm. La vârsta de 80 de ani, Sofia Vicoveanca pare că deține secretul tinereții veșnice, fiind mereu în formă. 

Cântăreața a vorbit în cadrul unui interviu despre stilul ei de viață adoptat încă din tinerețe și cum a reușit să își păstreze energia și optimismul.

„Munca îl ţine pe om la suprafaţă. Eu nu beau cafea că am palpitaţii, nu fumez, nu beau alcool, doar ceai şi apă plată. De când sunt văduvă nu mai gătesc, mănânc doar salate, minuturi. Nu mănânc dulciuri deloc. Doar aşa, când sunt foarte obosită mănânc un baton de ciocolată. Prefer fructele: mere, prune, cireşe, toate din România. Am 75 de kilograme la 1,70 m, nu-mi fac probleme. Nu fac sport deloc, dar calc rufe, şterg praful.”, a declarat interpreta de muzică populară.

Sofia Vicoveanca s-a bucurat de celebritate și succes de tânără. Aceasta a fost curtată de mai mulți bărbați, iar cererile în căsătorie au fost nenumărate.

„Am fost o fată plăcută, chiar curtată, cu toate că ziceam eu că nu-s frumoasă. Ce m-a necăjit cel mai tare era că dacă azi cunoșteam un băiat, îmi dădea întâlnire și, peste o zi, două, mă cerea de nevastă. Toți băieții făceau asta. Mi-ar fi plăcut să am o legătură, o prietenie, să mă cert, să mă împac, să mă bulgăresc iarna cu zăpadă, să merg la film, dar n-am avut parte de așa ceva.

Și soțul meu la fel a procedat, dar el a fost insistent și a avut răbdare cu mine până am zis «gata, asta e». Cred că un an de zile s-a ținut de capul meu. Cu ceilalți, când simțeam că poate deveni serioasă treaba, rupeam imediat relația, nu stăteam. Nu știu câte cereri în căsătorie am primit, dar au fost multe. Și au fost toate iubiri platonice, n-am lăsat să se ajungă la împliniri de alt soi, pentru că voiam să rămână ceva curat, o amintire plăcută, pentru că oricând te revezi cu persoana respectivă, s-o poți privi în ochi.”, a mărturisit artista.

Secretele din viața îndrăgitei interprete de muzică populară

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai apreciate artiste din România. Cântăreața a adunat de-a lungul carierei sale numeroase premii și distincții muzicale. În prezent, aceasta se bucură de aprecierea publicului numeros, dar puțini sunt cei care cunosc detaliile surprinzătoare din viața privată a celebrei artiste.

Doamna folclorului românesc a avut o copilărie grea, dar neajunsurile din acea perioadă au ambiționat-o și mai mult. Aceasta a povestit că era nevoită să muncească la câmp foarte mult, dar nu trecea ziua fără să cânte. Dragostea pentru cântec a ajutat-o să depășească situațiile dificile, iar aprecierea oamenilor și încurajările celor din jur au contat enorm.

Pe lângă cariera artistică impresionantă, Sofia Vicoveanca a avut o căsnicie frumoasă alături de Victor Micu, bărbatul care i-a cucerit inima încă din tinerețe. Decesul partenerului ei de viață a afectat-o enorm și nu a dorit să își mai refacă viața. Interpreta și-a îndreptat atenția spre cariera muzicală, dedicându-se publicului.

Sofia Vicoveanca a trecut prin mai multe drame, după ce și-a pierdut oamenii dragi din familie. După moartea mamei pe 24 aprilie 1990, artista a decis să nu mai cânte niciodată în această lună în semn de respect și omagiu față de cea care i-a dat viață.

Un alt aspect surprinzător din trecutul cântăreței este acela că imediat după nașterea băiatului ei vocea i s-a schimbat.

„După naștere mi-a coborât glasul cu o terță. Ce schimbare în viața mea artistică! Până atunci purtam catrință scurtă, dar când am văzut că vocea începuse să-mi sune atât de grav, am ales costumul alb-negru de la munte, am schimbat și repertoriul, și am devenit ceea ce sunt astăzi.”, a precizat vedeta.

În ultimul timp, artista este mai discretă în aparițiile publice, dar a fost implicată recent într-un scandal de amploare. Aceasta a stârnit controverse după ce a avut o reacție neașteptată la un festival.

Sofia Vicoveanca s-a bucurat de succes încă de pe vremea când era tânără. Cântăreața de muzică populară are o carieră impresionantă de care este tare mândră. 

Adauga un comentariu