Local

Sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 în Iași. Cifre explozive pentru Primărie și Consiliul Județean

Publicat: 10 sept. 2020
Un sondaj de opinie pentru Primăria Iași și Consiliul Județean Iași prezintă toate datele electorale înainte de alegerile locale 2020
A apărut un nou sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 în Iași

Un sondaj de opinie în plină campanie electorală pentru alegerile locale 2020 a apărut pe piața din Iași. Sondajul a scos la iveală cifre șocante legate de scorurile unor candidați atât la Primăria Iași, cât și la Consiliul Județean. Lupta pentru Palatul Roznovanu pare încheiată, în vreme ce bătălia pentru locurile din Consiliul Local se conturează din ce în ce mai mult

Un nou sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 a apărut în plină campanie electorală. Cifrele candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean (CJ) Iași au fost făcute publice, lucrurile fiind din ce în ce mai clare. Pentru unii dintre candidați aceste cifre pot arăta realitatea din teren, în timp ce pentru alții, situația poate deveni mai tensionată după publicarea acestor date. De precizat faptul că acest sondaj a cuprins zona Iașului, acolo unde bătălia este intensă la nivelul principalelor instituții.

Sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020. Cifrele principalilor candidați la Primăria Iași

Bătălia pentru Primăria Iași este tot mai conturată, primarul Mihai Chirica având un avans uriaș față de restul contracandidaților. Astfel, candidatul PNL la Primăria Iași ar obține 52 la sută din voturile alegătorilor la alegerile din data de 27 septembrie, ceea ce înseamnă că-și va reconfirma mandatul. Următorul contracandidat la funcția de primar este Cosette Chichirău, candidatul USR- PLUS. Aceasta va obține însă 16 la sută din voturi, cu mult sub scorul alianței pe municipiul Iași (27 la sută). Candidatul PSD, deputatul Camelia Gavrilă, va obține, conform acestui sondaj, un scor de numai 6 la sută, din preferințele ieșenilor. Acest scor este extrem de slab, fiind pentru prima dată în istoria PSD când filiala nu va conta în lupta pentru primărie.

De altfel, Gavrilă ar urma să fie depășită și de Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iași. Aceasta a fost creditată cu 7 la sută din opțiunile electoratului. De remarcat faptul că eurodeputatul Tudor Ciuhodaru, cel care trebuia să fie candidatul PSD la Primăria Iași, ar avea acum 20 la sută din voturi. Practic, deși acesta nu candidează, sondajele îl creditează cu un scor de trei ori mai mult decât pe actualul candidat al PSD Iași.

Sondaj la alegerile din septembrie. Cifrele pentru Consiliul Local al municipiului Iași

Conform cifrelor prezentate în acest sondaj de opinie făcut la nivelul Iașului, lucrurile se conturează și la Consiliul Local. Astfel, la alegerile locale 2020, PNL Iași ar obține 42 la sută în opțiunile electoratului. Acest procent ar duce la 12 locuri de aleși în cadrul deliberativului local. Alianța USR- PLUS ar obține 27 la sută din voturi, ceea ce înseamnă 8 aleși locali. În tot acest timp, PSD Iași ar obține doar 12 la sută din voturi. La acest scor, PSD va avea doar 5 aleși locali în primărie. PMP ar fi votat de 6.7 la sută dintre alegătorii ieșeni, ceea ce înseamnă 2 consilieri locali. Filiala PRO România ar avea 4.8 la sută din voturi, cu puțin sub pragul electoral.

Cine va câștiga șefia Consiliului Județean Iași? Cum arată cifrele pentru alegerile locale 2020

Pentru funcția de președinte la Consiliul Județean Iași, cifrele acestui sondaj de opinie conturează o victorie a ministrului Costel Alexe, candidatul PNL Iași. Acesta ar obține 37 la sută din voturi. Actualul președinte al CJ Iași, Maricel Popa, candidat PSD Iași, ar obține 20 la sută din voturile ieșenilor. Al treilea pe această listă ar fi Marius Bodea, candidatul USR- PLUS pentru CJ Iași. Bodea ar obține 18 la sută din voturi. Totodată, deputatul Petru Movilă, candidatul PMP la șefia CJ Iași, ar obține 9.7 la sută din totalul voturilor.
În ceea ce privește plenul CJ Iași, PNL ar obține 36 la sută din voturi, iar PSD 26 la sută. Practic, PSD Iași va aduna mai multe voturi ca partid decât va aduna Maricel Popa, candidatul formațiunii la șefia instituției. USR- PLUS ar aduna circa 20 de procente. PMP ar obține 9 la sută din totalul voturilor.

Cifrele sondajului pentru Primăria Iași:

Mihai Chirica- 52 la sută
(Tudor Ciuhodaru -20 la sută)
Cosette Chichirău 16 la sută
Dorina Isopescu -7 la sută
Camelia Gavrilă- 6 la sută
Alții- 19 la sută

Sondaj pentru Consiliul Local Iași

PNL- 42 la sută
USR- PLUS- 27 la sută
PSD- 12 la sută
PMP- 6.7 la sută
Pro România- 4.8 la sută
Alții- 7.5 la sută

Sondajul pentru președinția Consiliului Județean Iași

Costel Alexe- 37 la sută
Maricel Popa- 20 la sută
Marius Bodea- 18 la sută
Petru Movilă- 10 la sută
Alții- 15 la sută

Sondaj pentru plenul Consiliului Județean Iași

PNL- 36 la sută
PSD- 26 la sută
USR- PLUS- 20 la sută
PMP- 10 la sută
Alții – 8 la sută

Comentarii
 • Păi, cine ar putea vota o zdreanță de teapa lui Gavrilă, care ani de zile a furat de la gura copiilor Iașului ca să-și facă vilă de sute de mii de euro în Bucium ? O GOLANCĂ PERVERSĂ ȘI HOAȚĂ !

 • Am văzut mai multe sondaje în ultima perioadă, dar aici este evidentă o manipulare a rezultatelor în favoarea PMP. Dacă la nivel național au doar 2-3%, la Iași au între 6 și 10 %. Care ar fi motivul, pentru că reprezentantii PMP nu sunt cunoscuți de oameni, doar trimit niște comunicate. Ieșenii îl cunosc poate pe Petru Movilă, dar nu cred că știu că acesta este de la PMP. Ei cred că este de la PDL. Pe de altă parte, la nivel national Pro Romania are 7%, iar aici doar 4,8%. Care ar fi motivul? Sorin Iacoban și echipa lui sunt destul de vizibili. De ce 4,8 și nu 5,2? Este farmacie? Sondajul este atât de exact? Cei care tradițional votau PSD unde s-au dus dacă nu la Pro Romania? La PNL sau PMP? Greu de crezut.

 • Cred ca glumiti oameni buni! Cine va crede?! Cine a facut sondajul?! De unde stim ca este corect?! Eu sincer cred ce ceva pute la mijloc…Daca PSD ajunge la 6% unde s-au dus votantii lor? In mod normal si logic la PRO Romania care e singurul partid de stanga care reprezinta stanga politica. Dar cum sa mearga acolo daca PRO Romania are 4.8? E scandalos….Eu zic ca domnul Iacoban si PRO Romania sunt mai vizibili in Iasi si ca ceva nu e in regula…DISPAR VOTANTI …

 • Vrem pe domnul Iacoban si pe cei de la PRO Romania in Consiliul Local! Acesti oameni au arata in nenumarate randuri ca fac ce este mai bine pentru Iasi! Succes mult!

 • daca cu Chirica poate ati brodito cu ceilalti mai usor…cum poate Cosette s a fie pe 2 cu echipa ei de homalai si lesbiene ? mai usor ca studentii nu mai sunt in Iasi sa-i voteze , iar tinerii din Iasi nu prea se inghesuie la vot , asa ca FALS.Vor fi mari surprize la CL dar mai ales la CJ. Si nu cred ca Alexe -parvenitul din Adjud v a renunta la fotoliul de ministru pt CJ.Pe el il doare in cur de Iasi si iesenii, el tinteste parvenitismul social si financiar !

 • Chichirau 16 la suta???Imposibil!!! Hai poate 6 la suta as mai crede dar nici intr-un caz 16 la suta! INSEAMNA CA IESENII DAU DOVADA DE MARE PROSTIE SI NE VOM NENOROCI DIN NOU IN MOLDOVA NOASTRA CONSIDERATA DE RESTUL TARII SARACA.Bodea 18 la suta??? Ati innebunit???Treziti-va si atentie ieseni cu acest puscarias la alegeri! Ca se baga viermele asta peste tot asta e altceva , hai maxim 5 la suta este prea mult pentru Bodea

 • Contează ce va urma. La primărie Chirica și corupție extinsă.pestre vreun an,arestare Chirica și alegeri municipale noi. La cj dacă iese Alexe,urmează epurări de personal,(peste 75%),corupție ,fraude fonduri publice,angajări de pitifelnicii gen timof-Ciuc ,Dna in acțiune.daca rămâne pinochi ,ansamblu de cântece și dansuri in spectacol continuu. Hai la circ. Apropo: pe lângă un stadion olimpic de ce nu se face in cooperare interjudețeană un circ pt regiunea NE ? Cu fonduri europene. Și cu covid.

 • Nu pot s a cred ca un om (chirica) timp de 6 ani nu a facut nimic pt oras sa fie votat din nou pt un mandat de inca 4 ani ! Mai oameni buni ,mai ieseni sunteti cu capul ? nu ati vazut ca acest individ este vindut mafiei imobiliare ? nu vedeti ca in loc de parcuri si parcari se fac blocuri ? nu observati ca dimineata stam in traficul sufocat minute in sir ! chiar nu vedeti ca abia acum s-a apucat de reabilitat strazi si linii de tramvai ! chiar nu vedeti ce avere are acest arivist !Poate spuneti ca nu aveti de unde alege , dar lista este mare si mai sunt candidati onesti si cinstiti care pot administra orasul si nu Chirica slugoiul de serviciu a lui Dascalu si mafiotilor din imobiliare.

 • Da la consiliu judetean in sondaje sunt la 8 %, iar la Primarie 12 %.
  De ce nu dati pe toti, nu v au platit???
  # Partidu Verde, o solutie salvatoare pentru Iasi si o echipa profesionista!
  # voteaza TINERI

Adauga un comentariu