Local

Exclusiv! Procentele favoriților la Primăria Iași. Iată sondajele PSD și PNL, pe municipiul Iași

Publicat: 14 feb. 2020

În ședința de astăzi a Biroului Județean al PSD Iași a fost prezentat sondajul intern făcut de filiala, pe municipiu, în ceea ce privește alegerile locale, din vară. Conform sondajului, actualul primar, Mihai Chirica, conduce detașat, cu 43% din intențiile de vot. De asemenea, au fost măsurați și alți membri importanți ai organizației ieșene. De departe se observă că în afara de primarul Mihai Chirica, PSD stă în doar doi oameni dr. Tudor Ciuhodaru și prof. dr. Camelia Gavrilă (doi profesioniști de carieră care reprezintă două domenii de maximum interes: medicină și educație). Ceilalți membri de partid auditați în acest sondaj au scos scoruri foarte mici.

În tabăra liberală, pe primul loc se află tot Mihai Chirica. Intenția de vot pentru actualul edil, în cazul liberalilor, este mai mare cu 5 procente comparativ cu cel realizat de PSD.

Iată cele două sondaje:

Sondaj PSD Iași

Candidații PSD ar lua:

Mihai Chirica – 43%

Tudor Ciuhodaru – 20%

Camelia Gavrilă – 16%

Maricel Popa – 3%

Viorel Blăjuț – 3%

Viorel Blăjuț şi Maricel Popa, ambii cu 3 procente, sunt adevărate pietre de moară pentru organizaţia PSD Iaşi. Împreună nu au reuşit să adune nici un sfert din cât au doctorul Tudor Ciuhodaru sau deputatul Camelia Gavrilă.

Candidații PNL – USR ar lua:

Marius Bodea – 18 %

Cosette Chichirău – 11,7%

Sondaj PNL

Mihai Chirica – 48%

Marius Bodea – 17 %

Cosette Chichirău – 9%

Aceste sondaje reprezintă doar o imagine de moment a situației politice actuale.

Comentarii
 • „O sa ia Bodea mai mult decat Cosette Chichirau cand BZI va lua premiul EMMY pentru impartialitate.”

  Tocmai pt ca Bodea cotat atat de ‘bine’, sper sa-si ia in bot musiu Chirica …

 • Oare ce blestem este pe noi incat, dupa un presedinte dovedit infractor sa avem si un primar dovedit infractor? Dovedit fata de noi, nu musamalizarile celor ce ar trebui sa respecte notiunea de justitie

 • Si, ma rog, cine l-a dovedit infractor ? Deocamdata nu are nicio condamnare, nu are niciun dosar in curs de cercetare … dor minciuni electorale si mancatorie de kkt. Atat DNA cat si ANI l-au cercetat in legatura cu asa zisa ilegalitate privind casa si … surpriza … totul e corect si legal. Deci …mananci kkt gratis!

 • Eu nu votez…cei de sunt medici sau profesori cu stima, nu ar avea capacitatea de a conduce o primărie iar pe domnul Chirica nu prea l-as vota ca …(sa își spună el singur in gând motivele pentru care nu s-ar vota) și oricum va ieși tot el ca nu are opozanți susținuți de un partid Și când nu ai cu cine sa alegi, se cam realege singur.

 • E clar ca populația iasului așteaptă alt tip de mesaj! Mesajul mahala practicat de Bodea și CHICHIRAU e falimentar! Chirica defilează ca independent! Nu cred ca va opta pentru vreun partid ca ar pierde 15-20 % ( și tot ieși) Se pare ca liberalii nu îl vor lua! Dar sa nu se bucure Bodea, ca nu o sa fie el candidat,e pregătit Alexe iar Chirica va fi trimis ( in cel mai bun caz) ambasador după modelul Solcanu -NIchita-Simirad! Așa se vede din aceste sondaje,PNL nu îl vrea ca își strică imaginea,dar nici nu ar vrea ca PSD să îl ia ca să câștige un municipiu mare!
  Cred ca 2 actori din acest sondaj nu ar trebui sa se bucure, Bodea care e mort politic și Chirica care nu va mai fi lăsat să candideze .Viitorul primar a iasuluise va alege între Alexe și Ciuhodaru !

 • Sondaj măsluit. Suma dă peste 100%. Este clar că Gavrilă, Popa și Blăjut sunt în budă. Dar Gavrilă cotizează greu la ziar ca să dea bine. Adio madam lănțisor.

 • BZI face manipulare,dezimformare pentru al scoate pe arogantul,afemeiatul,hotul,mincinosul,betivul și narcisistul Chirica, primar.
  Se mizează pe prostia electorală,asa ca totul este posibil.

 • In toate sondajele serioase, doamna lantisor este in marja de eroare, cca 3%. La cate mii de euro baga lunar in presa ieseana, macar atata sa obtina, masluire de sondaj. Dar realitatea arata ca se bate pt…postul de director de liceu, dna profesoara de liceu.

 • Sa inteleaga lumea, inclusiv „ziaristii”:
  Politiciana Gavrila nu este prof.dr., ci este dr.in filologie si profesor de liceu. Se scrie dr.fil./prof.
  Titlurile obtinute se noteaza la stanga titlurilor obtinute anterior! Sa nu se confunde cu titlurile universitarilor: as.dr.fil., lector dr.fil., conf.dr.fil, prof.univ.dr.fil. Dar asa, Gavrila se da mare!

 • DLE PRIMAR CHIRICA DE CE VA BATETI JOC DE PENSIONARII AMARATI DIN IASI ? DUMINICA IN TALCIOC CAND VINDEM SARACIILE NOASTRE TAGANII DIN TAL;CIOC IMPREUNA CU OMU DE LA PAZA LASA MASINILE CUM VOR EI ,IAU SPAGA ,OCUPA CATE 10 MESE ODATA ,CATE 10 LOCURI PE JOS ODATA SI LE MAI IA INCA O DATA BANI DE LA SARMANI ,POLITIA NU FACE NIMIC ,ECOPIATA NU FACE NIMIC ,AR TREBUI NUMEROTATE TARABELE SI LOCURILE DE PE JOS SI SA SE PLATEASCA 7 LEI PE 2 METRI SAU O TARABA ,SA FIE BILETU SI LOCU ,NU TAGANEALA BATAIE DE JOC !

 • Această fosilă nemernică nu vrea cu nici un chip să dispară din viața publică. Și-a bătut joc de infrastructura Moldovei. LA PUȘCĂRIE CU HAHALERA LAICU !

 • Dacă Lănțișor va candida Cartierul Copou i-a pregătit o mare surpriză. Vă vom spune povestea de amor dintre Camy Deputata și Aurică fost proxenet și actualmente alcoolist fruntaș.

 • Asa a ajuns PSD? Rusine domnule Ciolacu! Cum poti sa lingi unde au scuipat altii? Si cum poti veni, la un primar cum este Chirica, care a uns toti constructorii, toti samsarii din targ, cu niste contracandidati precum Cihodaru si Gavril? Nuj ati reusit sa vedeti si sa sesizati matrapazlacurile acestui individ si acum ii cadeti la picioare? Lumea va urmareste dl Ciolacu si in caz ca ii oferiti aceasta ocazie, va intoarce definitiv spatele PSD. Iasul are atatia oameni de caracter, de valoare, buni manageri, cu bun simt si verticalitate si nu mai are nevoie de Chirica, care nu a facut nimic decat pt interese personale.

 • Hai ca nu-i asta procentul pentru Chirica la cat il injura oamenii in Iasi.
  Nu PSD-isti, nu PNL-isti, ci de iesenii care le-a fost inselata increderea (nu sunt putini avand si un grad de pregatire peste medie) care au observat ca actualul primar are aceleasi apucaturi ca predecesorul sau (nu-i de mirare deoarece s-a scolit in politica Bahluiana sub bagheta lui Nichita, acum condamnat) numai ca fiind mai destept stie sa demonstreze ca este deschis si asculta de cetateni (prin asa zisele dezbateri publice) dar tot afaceristii imobiliari sunt ce dicteaza actiunile primarului.
  A se vedea cum evolueaza aprobarea PUG-ului a Iasului, care treneaza de 10 ani si cand va fi aprobat, prin 2023, se va constata ca Iasul este blocat.
  Una din consecintele lipsei PUG-ului este haosul si blocarea traficului auto in Iasi dar si poluarea extrema a orasului care se vede si se simte chiar daca autoritatile incearca sa minimalizeze acest lucru.

 • Chirica nu vrea sa ajute iesenii ,nic pe tinerii ieseni,nici pe batrani,nici pe cei necajiti care au probleme ..pe el il intereseaza doar euro si vile ,terenuri

Adauga un comentariu