Cancan ultimă oră

Soprana Angela Gheorghiu, replică dură la adresa statului: „Nu datorez nimic României”

Publicat: 01 aug. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Soprana Angela Gheorghiu replică dură la adresa statului Nu datorez nimic României
Soprana Angela Gheorghiu, replică dură la adresa statului

Angela Gheorghiu este una dintre cele mai cunoscute și importante interprete din România, care de-a lungul timpului s-a remarcat prin talentul și vocea imposibil de confundat. În 32 de ani de când este în lumina reflectoarelor, artista a încântat fanii cu muzica ei, însă a declarat că nu a fost niciodată susținută de stat și nu îi datorează nimic țării.

Cântăreața a publicat un mesaj foarte dur la adresa autorităților, susținând că nu are ce să datoreze României. În toată cariera sa, Angela a avut doar 4 sau 5 concerte cu onorarii și mai multe cu apariții caritabile.

Angela Gheorghiu, mesaj dur pentru statul român

În mesajul său, cântăreața, în vârstă de 56 de ani, l-a criticat dur pe dirijorul Cristian Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței. Soprana susține că nu datorează nimic României, deoarece nu a avut parte de susținere din partea statului sau din partea instituțiilor niciodată în cariera mea sa.

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, a publicat Angela Gheorghiu pe contul său oficial de Facebook.

Totodată, cântăreața a spus că în România a avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, dar nu a susținut niciun spectacol de operă.

„În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, a mai scris Angela Gheorghiu.

Ce premii a primit Angela Gheorghiu

Angela Gheorghiu a fost distinsă cu 5 premii Gramophone, cel mai recent pentru discul Madama Butterfly în 2009. A primit numeroase premii precum: Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique în Franța, Cecilia Prize în Belgia, premiul Musica e dischi în Italia, Foreign Lyric Production Award, United States Critics’ Award, Deutscher Schallplattenpreis și International Classical Music Award.

Comentarii
  • De ce nu afisati mesajul? Aceasta Cucoana a trait si a fost eleva, studenta pe banii Romaniei cum sa spuna ca Romania nu a facut nimic? Este o Rusine rog Guvernul sa-i ceara cheltuielile de scolarizare.

  • Asa este. Guvernul sa-i ceara cheltuielile de scolarizare. Nu le mai ajung unora banii si altii nu au ce manca. Sa ne pupe in fund. Putem trai fara ea.

  • Asa este. Guvernul sa-i ceara cheltuielile de scolarizare. Nu le mai ajung unora banii si altii nu au ce manca. Sa ne pupe in fund. Putem trai fara ea.

Adauga un comentariu