International

Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, mesaj puternic pentru SUA: Au ales calea greşită

Publicat: 22 iun. 2021
Kim Jong-un și Kim Yo Jong
Sora lui Kim Jong-un transmite un mesaj Statelor Unite ale Americii

Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un a făcut mai multe declaraţii. Kim Yo Jong a ţinut să îi răspundă unui consilier american care afirmase că există un semnal interesant din partea Coreei de Nord. Aşadar, sora liderului suprem avertizează că mesajul recepţionat de SUA ar fi fost înţeleg greşit.

Declaraţiile vin în contextul în care liderul suprem al Coreei de Nord a declarat că se pregătește, atât de o confruntare cât și o cale diplomatică în ceea ce privește SUA

Ce susţine sora liderului Kim Jong-un în legătură declaraţiile fratelui

Într-o declaraţie publicată de mass media din Coreea de Nord se arată faptul că sora liderului Kim Jong-unm Kim Yo Jong susţine că mesajul transmis de fratele ei ar fi putut fi înţeles greşit.

„Așteptarea pe care au ales-o este calea greșită, care i-ar fi aruncat într-o dezamăgire și mai mare. Se pare că SUA ar putea interpreta situația în așa fel încât să caute confort pentru sine” a declarat Kim Yo Jong într-o declarație publicată în mass-media de stat din Coreea de Nord.

Răspunsul a venit ca urmare a declaraţiei unui consilier american pentru securitate naţională care afirmă faptul că discursul lui Kim Jong-un este unul interesant.

Ce a declarat Kim Jong-un

În urmă cu aproximativ o săptămână, liderul nord coreean a declarat că ţara se pregăteşte pentru o confruntare cu SUA dar poate alege şi o cale diplomatică.

Kim a spus că au nevoie „în special pentru a se pregăti pe deplin pentru confruntare, pentru a proteja demnitatea statului nostru și interesele acestuia pentru o dezvoltare independentă”, precum și pentru a garanta un mediu pașnic și securitatea Coreei de Nord, potrivit presei de stat KCNA.

El a mai spus că statul Coreea de Nord va reacționa „brusc și prompt” la orice evoluție și „va concentra eforturile asupra preluării unui control stabil al situației din peninsula coreeană”.

Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară fără precedent

Declaraţiile vin într-un context dificil pentru Coreea de Nord care se confruntă cu o criză alimentară fără precedent în ultimii ani. Altfel spus, chiar dacă înainte nega orice fel de lipsuri, Kim Jong-un a afirmat că țara este la un prag de colaps din cauza limitării importurilor de alimente şi pentru că anul agricol a fost unul slab.

În altă ordine de idei este bine să menţionăm faptul că un kilogram de banane a ajuns să coste, în Coreea de Nord aproximativ 32 de dolari americani.

Totul vine pe fondul unor restricții tot mai extreme. De exemplu, în Coreea de Nord a fost dată o lege prin care cetățenilor le este interzis să poarte blugi și să se uite la filme sau să asulte muzică occidentală. Legea este dată pentru a aduce o rupere totală de ” influența negativă a occidentului”. Altfel spus, chiar un demnitar coreean a fost  pur și simplu executat pentru că făcea contrabandă cu casete cu filme occidentale. La execuție a asistat toată familia acestuia.

Adauga un comentariu