Sport

Sorana Cîrstea a câștigat duelul românesc de la Australian Open. Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu

Publicat: 08 feb. 2021
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la Australian Open

Sorana Cîrstea a învins-o pe Patricia Ţig, în primul tur la Australian Open. Sorana Cîrstea a învins-o pe Patricia Ţig cu 6-2, 6-1, luni, 8 februarie, la Melbourne, într-un duel românesc desfăşurat în prima rundă a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Sorana Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a impus în doar 59 de minute în faţa compatrioatei sale, Ţig (26 ani) fiind mai bine clasată în ierarhia mondială (56 WTA).

Sorana a început în forţă şi a condus cu 3-0, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-2, când Cîrstea a făcut un nou break, încheind setul cu 6-2. În actul secund, Sorana a condus jocul şi mai autoritar şi a avut 5-0, înainte ca Patricia să ia singurul său ghem (6-1).

Cîrstea a încheiat cu 4 aşi şi 2 duble greşeli, a fost net superioară la ambele servicii, Ţig beneficiind de o singură minge de break, pe care a ratat-o. Sorana a totalizat 22 de winners, faţă de doar 6 pentru Ţig, iar la erori neprovocate raportul a fost destul de echilibrat, cu 13 pentru Cîrstea şi 11 pentru Ţig.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 150.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul 9, care a dispus de belgianca Greet Minnen cu 6-3, 6-4.

Patricia Ţig va primi un cec de 100.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA, urmând să joace şi la dublu, alături de Monica Niculescu, împotriva altei perechi române, Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Mihaela Buzărnescu, învinsă de Bianca Andreescu

Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de canadianca de origine română Bianca Andreescu în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-3, luni, 8 februarie, la Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Mihaela Buzărnescu (32 ani, 138 WTA), intrată pe tabloul principal din postura de „lucky loser“, a pierdut după aproape două ore de joc (2 h 2 min), dar a avut la un moment dat şansa de a tranşa meciul în favoarea sa.

Bianca Andreescu a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-2. Buzărnescu a rupt echilibrul în setul secund la 2-2, cu un break, s-a desprins la 4-2 şi şi-a păstrat avantajul până la finalul setului (6-4). În decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap, iar la 3-3, Buzărnescu a ratat trei mingi de break. Andreescu a reuşit să reziste şi a luat avantaj (4-3), iar în ghemul următor a făcut un break, care s-a dovedit decisiv pentru soarta meciului, câştigând setul cu 6-3.

Buzărnescu a încheiat meciul cu 3 duble greşeli, iar Andreescu a avut 3 aşi, reprezentanta Canadei fiind mai bună la ambele servicii. Andreescu a dominat la capitolul mingi direct câştigătoare, 27-11, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 34-29.

Buzărnescu s-a ales pentru participare cu 100.000 de dolari australieni şi cu 10 puncte WTA, iar Andreescu, a cărei adversară din turul următor va fi taiwaneza Su-Wei Hsieh, şi-a asigurat 150.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

Simona Halep, calificare fără emoții

Simona Halep a obținut luni, 8 februarie, o victorie categorică în primul tur al Australian Open. Simona Halep a învins-o pe Lizette Cabrera, scor 6-2, 6-1.

Cu această victorie, Simona bifează a șaptea ediție de Australian Open în care trece de primul tur. Miercuri, ea se va duela pentru un loc în turul al treilea cu Ajla Tomljanovic, 72 WTA, de data aceasta e o jucătoare pe care o cunoaște și pe care a învins-o în toate cele trei întâlniri de până acum.

Simona Halep va juca în turul II de la Australian Open tot cu o favorită a publicului, australianca Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA). Aceasta a trecut în turul I de japoneza Misaki Doi (29 de ani, 82 WTA), scor 6-2, 6-1, după o oră și 13 minute.

Adauga un comentariu