Actualitate

Sorin Cîmpeanu anunță noile propuneri din Ministerul Educației. Două vacanțe noi pentru toți elevii – VIDEO

Publicat: 09 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Cîmpeanu anunță noile propuneri din Ministerul Educației. Două vacanțe noi pentru toți elevii - VIDEO
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că anul şcolar 2022 - 2023 va avea cinci module de învăţare şi cinci vacanţe, intenţia fiind şi renunţarea la tezele semestriale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat care sunt noile propuneri ale instituției pe care o conduce, privind structura anului școlar 2022-2023. Printre propuneri se regăsește o vacanță în luna octombrie pentru toți elevii și revenirea vacanței din februarie.

Anul școlar viitor ar putea începe pe 5 septembrie, iar în luna octombrie va fi o vacanță pentru toți elevii din ciclurile primar, gimnazial și liceal.

Luăm în calcul ca la final de octombrie să fie o săptămână de vacanță pentru toți elevii, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, la TVR2.

Vacanța de iarnă va fi în perioada 22 decembrie 2022-8 ianuarie 2023

Apoi, s-ar putea reveni la vacanța de o săptămână din luna februarie.

„Putem lua în calcul în luna februarie o săptămână de vacanță… Decizia se va lua în interesul elevilor din punct de vedere pedagogic și pentru a-i ajuta să facă sport… Întâmplător se suprapune pe interesele HORECA, dar pe primul plan sunt interesele copiilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Vacanța de Paște ar trebui să fie în intervalul 7-18 aprilie

În luna mai se dorește organizarea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre natură.

Ministrul Educației a precizat că toate acestea sunt idei ale ministerului și vor face parte dintr-un proces de dezbatere cu elevi, părinții și profesorii.

Adauga un comentariu