Eveniment-Social

„Șotron. Festivalul copilăriei 2022”, un eveniment dedicat copiilor ucraineni

Publicat: 10 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șotron. Festivalul copilăriei 2022 un eveniment dedicat copiilor ucraineni
În perioada 10-12 iunie 2022, în Dumbrava Minunată din cadrul Muzeului „Mihail Sadoveanu” Iaşi se vor desfășura mai multe evenimente dedicate copiilor ucraineni

În perioada 10-12 iunie 2022, în Dumbrava Minunată din cadrul Muzeului „Mihail Sadoveanu” Iaşi se vor desfășura mai multe evenimente dedicate copiilor ucraineni. În cadrul „Șotron. Festivalul copilăriei 2022”, copiii se vor bucura de diverse activități atât educative, cât și de divertisment. Cei mici vor putea lua parte la evenimente indiferent de limba pe care o vorbesc.

„Șotron. Festivalul copilăriei 2022”, este un eveniment organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, reprezentând un adevărat tur de forță al activităților cultural-educative dedicate publicului tânăr, desfășurate într-o atmosferă relaxată și plină de surprize.

Acesta este cel mai mare festival din zona Moldovei ce se adresează copiilor și părinților deopotrivă, adunând mii de participanți încă de la prima ediție. Ediția a IX-a va avea loc în perioada 10-12 iunie 2022, în Dumbrava Minunată de la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, și va sta sub semnul solidarității cu Ucraina și cu copiii refugiați.

Copiii ucraineni vor putea participa la ateliere de artă și meșteșug, precum și la activități literare

Vineri, 10 iunie, activitățile se vor desfășura în intervalul orar 14.00-19.00. Cei mici se vor distra pe cinste, sloganul activităților fiind „Hai la joacă!”. Copiii se vor putea bucura de ateliere de arte, meşteşug şi Lego. De asemenea, vor putea învăţa să interacţioneze într-o limbă străină prin intermediul joculețelor în limba engleză, germană și ucraineană, organizate de Centrul lingvistic „Twinkle Star” Iași. Vineri, între orele 17.00-18.00, copiii vor putea lua parte și la un master class de modeling cu artista Natalia Mindra, evenimentul desfășurându-se în limba ucraineană. Între orele 18.00-19.00, se va desfășura evenimentul intitulat  „Culoare și lectură în limba ucraineană”. Activitatea se va desfășura sub coordonarea studenților de la  Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, cu participarea bibliotecarei Oana Ciobanu de la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi. Totodată, copiii vor putea participa și la un atelier literar, în limba ucraineană, cu participarea scriitoarei Slava Svitova, care se va desfășura între orele 17.00-18.00.

„Șotron. Festivalul copilăriei 2022” a ajuns la cea de-a IX-a ediție

Sâmbătă, 11 iunie 2022, între orele 11.00-12.00, copiii cu vârste între 5 și 7 ani vor putea lua parte la un atelier de modeling. Cei mici vor învăța tainele defilării pe catwalk de la Natalia Mîndra, evenimentul se va desfăşura exclusiv în limba ucraineană. Începând cu ora 11.00 până la ora 19.00, copiii se vor putea juca şi vor avea ocazia de a învăţa lucruri noi în cadrul evenimentului „Hai la joacă!”. În programul zilei de sâmbătă va fi inclus şi evenimentul dedicat studiului limbii române. Astfel, refugiaţii ucraineni vor avea şansa de a învăţa câteva cuvinte în limba română cu ajutorul profesoarei Delia Sîrbu. Activităţile de sâmbătă vor fi încheiate prin cursul de desen dedicat copiilor mai mari de 12 ani. Cursul se va desfăşura în limba ucraineană, artista Natalia Mîndra.

Duminică, 12 iunie 2022, între orele 11.00-12.00, va avea loc un atelier literar în limba ucraineană, la care va lua parte și scriitoarea Mia Marchenko. În același interval orar se va desfășura și master class-ul de modeling, coordonat de Natalia Mindra, care este dedicat copiilor ucraineni cu vârste între 8-11 ani.

Între orele 17.00-19.00, copiii ucraineni vor învăța de la studenții Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași să facă origami și kirigami. „Șotron. Festivalul copilăriei 2022” se va încheia cu activitatea ” În culorile Ucrainei”. Evenimentul va fi susținut la studenții Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Adauga un comentariu