Eveniment-Social

Studenți de la Universitatea de Arte își prezintă creațiile la Teatrul Național din Iași

Publicat: 16 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studenți de la Universitatea de Arte își prezintă creațiile la Teatrul Național din Iași
Astăzi, miercuri, 16 februarie 2022, între 14:00 și 17.:30, la Uzina cu Teatru (Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași) este programat evenimentul ”Work in progress. Laborator de creație coregrafică”. Vor fi prezentate fragmente din lucrările/spectacolele de disertații ale tinerilor de la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru

Un grup de studenți își vor prezenta creațiile la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași. Miercuri, 16 februarie 2022, între 14:00 și 17:30, la Uzina cu Teatru este programat evenimentul ”Work in progress. Laborator de creație coregrafică”. Vor fi prezentate fragmente din lucrările/spectacolele de disertații ale tinerilor de la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru. Intrarea se face pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile, numai cu certificat verde

Studenții din Iași își vor prezenta creațiile la Teatrul Național (TNI) ”Vasile Alecsandri”. Concret, astăzi, 16 februarie 2022, între 14:00 și 17:30, în sala Uzina cu Teatru va avea loc momentul intitulat ”Work in progress. Laborator de creație coregrafică”. Acum vor fi prezentate fragmente din lucrările, respectiv spectacolele de disertații ale tinerilor de la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” (UNAGE) din Iași, Facultatea de Teatru. Aici, intrarea se face pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile, numai cu certificat verde.

Creații artistice, la Teatrul Național din Iași, prezentate de studenți ai Universității de Arte

Este vorba despre: Alice Veliche, Pamela Tanasa-Gache, Ioana Pădureț, Georgiana Dimitrescu, Maria Cotrobai, Radu Alexandru, Gabriel Scalschi, Master Artele Spectacolului, anul II (Coregrafie), coordonator: conf. univ. dr. Lorette Enache.

”Masteranzii vor aduce în spațiul scenic unele elementele regizoral/coregrafice performative ale producțiilor pe care le pregătesc în demersul lor creativ. Viziuni contemporane ale unor direcții regăsite atât în dansul contemporan, cât și în dansul modern, insistând pe traiectoria unor performance-uri elaborate, unele dintre ele plasându-se la granița mai multor arte: muzică, teatru, arte vizuale, arte plastice și desigur, dans”, a prezentat conf. univ. dr. Lorette Enache.

În domeniul Teatru, misiunea Facultăţii din Iași este de a oferi absolvenţilor celor două specializări Artele spectacolului

În domeniul Teatru, misiunea Facultăţii din Iași este de a oferi absolvenţilor celor două specializări Artele spectacolului (direcţii de studii: Actorie, Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete, Regie, Coregrafie) și Teatrologie – Jurnalism Teatral programe de studiu bazate pe cercetarea interdisciplinară şi care să permită atingerea competenţelor profesionale în domeniul creaţiei teatrale.

Incluzând toate cele trei cicluri de învățământ – Licență, Master și Doctorat – Facultatea de Teatru a UNAGE se implică prin proiectele sale de anvergură în viața comunității și stabilește legături cu mediul internațional prin parteneriatele create și prin proiectele sale de cercetare. Prestigiul celor patru instituţii profesioniste de spectacole şi concerte de la Iaşi – Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri”, Filarmonica de Stat “Moldova”, Opera Națională Română, şi Teatru pentru copii şi tineret “Luceafărul” – a energizat interesul pentru cultură a unei largi categorii de public, şcolii superioare de artă revenindu-i misiunea de a pregăti, astăzi, noi generaţii de specialişti, care să ducă mai departe renumele unei valoroase tradiţii, printr-un impact viu, autentic, cu modernitatea timpului nostru, cu problematica şi aspiraţiile omului contemporan.

Acest exercițiu, oferit de studenți de la Universitatea de Arte care își prezintă creațiile la Teatrul Național din Iași, sunt o oportunitate și pentru publicul iubitor de dramaturgie.

Adauga un comentariu