Cancan ultimă oră

Soțul mezzo-sopranei moarte, acuzat de omor. Câți ani de închisoare riscă dacă va fi găsit vinovat

Publicat: 25 sept. 2021
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, îmbrăcată în rochii special croite pentru spectacolele la care participa
Părintele Mariei Macsim Nicoară a murit la vârsta de 80 de ani, la mai puțin de un an de când mezzosoprana a decedat pe patul de spital

A avut loc primul termen al morții mezzo-sopranei Maria Macsim Nicoară, în faţa magistraţilor Judecătoriei.  Soțul artistei a fost acuzat  de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate și omor.

Mezzo-soprana solistă a Operei Naţionale ieşene a murit în decembrie, după 7 luni de comă. În luna mai a anului trecut, ea suferise multiple leziuni cerebrale, toracice şi vertebrale după ce ar fi căzut pe scări ca urmare a consumului de alcool.Numărul unic de urgență a primit apelul soțului la câteva ore distanță de la accident.

Codrin Nicoară, cercetat sub aspectul săvărșirii infracțiunii de omor

A avut loc primul termen al procesului morții violente al mezzo-sopranei Maria Macsim Niocoară. Soțul artistei a fost acuzat  de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, pentru că nu a anuțat autoritățile imediat cum incindentul a avut loc. În cauză s-au efectuat şi cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor

Dacă va fi găsit vinovat, Nicoară riscă închisoarea pe un termen cuprins între 3 luni şi un an sau o amendă. Pentru omor, pedeapsa prevăzută de Codul Penal este cuprinsă între 10 şi 20 de ani de închisoare, mergând până la 25 de ani atunci când victima este un membru al familiei.

La primul termen al procesului s-a dispus amânarea cauzei până în octombrie, pentru ca rudele Marie Nicoară, citate ca părţi civile, să-şi poată angaja apărători, scrie ziaruldeiasi.ro

Mezzo-soprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naționale din Iași, a murit în luna decembrie, după 7 luni în care medicii s-au luptat pentru viața ei. Artista ar fi căzut pe scările din interiorul locuinței și a fost găsită de soțul acesteia, care a a sunat la 112 după mai multe ore.

La internare, solista avea mai multe leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale, iar până în luna decembrie a fost intrenată în mai multe spitale și supusă la o serie de intervenții chirurgicale.

Comentarii
Adauga un comentariu