Actualitate

Spaima firmelor din Iasi traieste intr-un lux incredibil! Are o vila de nabab si un domeniu de vis – FOTO

Publicat: 29 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Este printre putinii ieseni care se imbogatesc in urma unui faliment @ Numele sau este mentionat si intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie

Se numara printre putinii ieseni care au reusit sa se imbogateasca in urma unor falimente. In timp ce mediul de afaceri iesean se zbate sa supravietuiasca, iar firmele sunt decimate de criza economica care in Moldova pare sa nu se mai sfarseasca, lichidatorul Corneliu Mititelu aduna zilnic ban dupa ban. Si pentru ca in aceasta perioada lista cu firmele care intra in insolventa sau in faliment creste de la zi la zi, Mititelu se afla intr-o pozitie de invidiat. In anii 2012 si 2013 a declarat la Fisc salarii de circa 3 milioane lei. Ce sa faci cu atatia bani? In primul rand Mititelu si-a amenajat un domeniu impresionant. Undeva pe dealurile din spatele Cimitirului Sfantul Vasile, Corneliu Mititelu s-a mutat de ceva vreme intr-o vila spectaculoasa, ridicata pe o proprietate imensa.

Inconjurata de un gard de fier forjat, cu decoratiuni, proprietatea este ascunsa de ochii privitorilor de un rand de conifere. De la principala poarta de acces poate fi insa observata vila impunatoare, care are incorporat la demisol un garaj imens – pentru cateva masini. Cladirea e dotata cu bun gust, spun cei care au lucrat la ea, avand parte de marmura, finisaje de lux si candelabre. Din vila lui Corneliu Mititelu nu lipseste semineul, o dotare deja obligatorie pentru casele bogatasilor. Pentru a fi inlaturate dubiile cu privire la bugetul de care dispune, Corneliu Mititelu si-ar fi amenajat in interiorul vilei chiar si o piscina, dupa cum sustineau cei care lucrau vineri prin curtea lichidatorului.

Citeste si: Dusmanul primarului Nichita a lovit naprasnic. Averea tuturor iesenilor este in pericol

Daca vila cu doua niveluri a fost deja finalizata, find deja resedinta familiei Mititelu, dar si sediu al firmei acestuia, in curte inca se mai lucra la amenajari. Foisoarele si alte spatii de recreere din curtea impanzita cu arbori ornamentali si arbusti exotici sunt aproape finalizate. Construirea vilei din apropiere de soseaua Tudor Neculai a inceput in ilegalitate, ulterior municipalitatea eliberand o autorizatie de intare in legalitate atat pentru constructie, cat si pentru imprejmuirea terenului. Tentativele jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI de a-l contacta pe Corneliu Mititelu au fost sortite esecului. Acesta nu a raspuns apelurilor telefonice repetate.

Lichidator „norocos”. Plangere penala si razboi cu primaria

Pana si colegii de breasla, adica ceilalti practicieni de insolventa, se intreaba cum de reuseste Mititelu sa se lipeasca de ani de zile de cele mai rentabile dosare de faliment. In timp ce unii practicieni castiga lunar doar cat sa plateasca salariile angajatilor deoarece sunt repartizati sa se ocupe de firme mici, fara patrimoniu, Mititelu ia in continuare „caimacul”. Ca un facut, societatile comerciale cu patrimoniu mare sunt repartizate tot la Mititelu. Recent a fost desemnat sa se ocupe de dosarele de insolventa ale Turism Moldova (Hotel Traian, Hotel Astoria etc). Iata lista firmelor aflate in „portofoliul” lui Mititelu: SC Nicolina SA, Avicola SA Iasi, SC CET Iasi SA, Casa Olteanu SRL, CIP Tomesti, Compania Nova Construct SA, Constructorul Pascani SA, Force Guard of Moldavia Co SRL, SC IMA SA, SC Itels SA, Mecanica SRL din Vaslui, Moldomobila SA, SC Lucrari Drumuri si Poduri SA, ACK Fluid si asa mai departe. Reamintim, de asemenea, ca anul trecut firma lui Mititelu a fost desemnata administrator judiciar al SC CET Iasi SA.

Citeste si: Cacealma de proportii in ruinarea zonei industriale – FOTO

La sfarsitul anului 2014, primarul Gheorghe Nichita l-a acuzat pe Mititelu de savarsirea unor abuzuri grave in practicarea meseriei de practician in insolventa. Municipalitatea l-a acuzat pe Mititelu ca a vandut abuziv unele instalatii absolut necesare pentru producerea agentului termic la SC CET Iasi SA. In consecinta, primaria a depus impotriva lui Mititelu o plangere penala la DNA si a solicitat inlocuirea acestuia cu alt lichidator judiciar.

„Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Iasi a remis la data de 18.02.2014 ordonanta privind inceperea urmaririi penale impotriva lichidatorului pentru abuz in serviciu, fapta prevazuta de art. 297 din Codul Penal. Conform ordonantei din 18 februarie 2014, remisa de DNA, infractiunea de abuz in serviciu se refera la instrainarea de catre lichidator in exercitatea atributiilor de administrator judiciar al SC CET Iasi SA a bunurilor apartinand subscrisei, bunuri necesare desfasurarii activitatii de termoficare publica”, au aratat juristii primariei in motivarea cererii de a-l inlocui pe Mititelu in calitate de lichidator la CET. In replica, Management Reorganizare Lichidare a deschis in justitie mai multe procese prin care solicita anularea documentelor prin care primaria a transferat instalatiile de termoficare catre Dalkia.

Adauga un comentariu