International

Spania a aprobat testarea clinică pentru vaccinul COVID-19. Câte persoane s-au testat până acum

Publicat: 30 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spania a aprobat testarea clinică pentru vaccinul COVID-19. Câte persoane s-au testat până acum
Spania a aprobat testarea clinică pentru vaccinul COVID-19. Câte persoane s-au testat până acum

Spania a aprobat testarea clinică pentru vaccinul COVID-19. Câte persoane s-au testat până acum. Prima testare clinică din Europa pe 190 de voluntari, a unui vaccin aflat în faza 2 de studiu, a fost realizată în Spania, conform aprobării venite din partea autorităților.

Spania a aprobat testarea clinică pentru vaccinul COVID-19. Câte persoane s-au testat până acum

Guvernul a fost de acord cu studierea unui vaccin anti-coronavirus, care se află în faza 2 de testare. Cercetarea vaccinului Ad26.COV2-S este oganizată de compania Janssen, care aparţine Johnson & Jonhson.

Astfel că, în Spania, Germania şi Belgia vor exista voluntari care vor participa la studiu, unde medicii vor aplica Ad26.COV2-S. Este vorba de 590 de persoane, care se vor oferi voluntar.

Printre beneficiile reieșite în urma testelor realizate până în acest moment, vaccinul Ad26.COV2-S generează anticorpi. Acest lucru oferă o protecție aproape în totalitate plămânilor, în cazul în care organismul este expus virusului COVID-19.

Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a fost de acord ca testările să se realizeze pe 190 de subiecţi sănătoşi la două spitale din Madrid şi unul din oraşul Santander. În funcție de vârstă, în Spania vor fi constituite două grupuri de voluntari: 18 – 55 ani şi peste 65 de ani.

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii, a subliniat că vaccinul este unul sigur, ce este realizat în conformitate cu normele de securitate, indispensabile pentru administrarea acestuia persoanelor. Probele vor ajuta la stabilirea dozelor şi timpul necesar între acestea.

De asemenea, Comisia Europeană pentru vaccinul anti-Covid de la Astra Zeneca va organiza o comandă colectivă, în care și Spania a anunțat că va participa.

Din vaccinul dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford, autorităţile spaniole aşteaptă cel puţin 10 milioane de doze. Totodată, la începutul lunii decembrie ar trebui să fie disponibile primele doze.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford, testat pe voluntari în India. Ce au descoperit medicii

Trei voluntari au fost vaccinați la Spitalul Bharti Vidyapeeth din Pune și alți doi la Centrul de Cercetare KEM de la Vadu, aflat la 30 de kilometri de oraș.

„Joi după-amiază, încă trei voluntari – două femei și un bărbat – au primit vaccinul după ce testele RT-PCR pentru Covid-19 și cel de anticopri le-au ieșit negative”, a declarat medicul Sunita Palkar, de la Spitalul Bharti Vidyapeeth.

Cinci voluntari au fost testați negativ pentru coronavirus miercuri, la Spitalul KEM din Vadu, însă doar doi au fost injectați cu antidotul pentru Covid-19.

Miercuri, altor doi voluntari, de 32 și 48 de ani, le-a fost administrat vaccinul la Spitalul Medical Bharti Vidyapeeth. Parametrii de sănătate ai acestora sunt normali, a spus directorul adjunct al unității medicale, dr. Jitendra Oswal.

“De ieri (joi), echipa noastră medicală este în legătură cu cei doi voluntari și amândoi sunt bine. Nu au dureri, febră, reacții secundară la injecție sau vreo boală sistemică post-vaccinare. Li s-au dat toate numerele de urgență necesare (pentru a contacta în caz de nevoie), iar echipa noastră medicală va continua să îi verifice”, a spus el.

Voluntarii vor mai primi și o a doua doză de vaccin, la o lună de zile de la prima administrare.

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat la Oxford va fi produs și în India de Institutul Serum, care a primit dreptturi exclusive de comercializare în 40 de țări.

Adauga un comentariu