Coronavirus

Spania raportează o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Ce măsuri s-au luat

Publicat: 07 sept. 2020
femeie cu mască de protecție pe față în Spania
Spania raportează o creștere a numărului de cazuri COVID-19, fapt ce a dus la luarea mai multor măsuri

Spania înregistrează o creștere a numărului de cazuri COVID-19, cu Madrid în epicentrul celui de-al doilea val. În aceste condiții

În weekend, Ministerul Sănătății din Spania a confirmat vineri 10.476 de infecții cu coronavirus și raportează mai multe cazuri decât în timpul pandemiei din luna martie. Cazurile înregistrate sunt cauzate în parte capacităților de testare mai bune.

Potrivit rapoartelor, aproximativ 7 la sută din paturile de spital din Spania sunt ocupate cu COVID-19.

Spania raportează o creștere a numărului de cazuri COVID-19. Ce măsuri s-au luat

Ca urmare a noilor cazuri COVID-19, autoritățile din Madrid au anunțat astăzi că întrunirile sociale din Madrid vor fi limitate la 10 persoane, cu excepția unor evenimente. Bisericile, cazinourile și birourile de stare civilă vor rămâne deschise, dar vor reduce capacitatea de la 75% la 60%. În plus, Madrid va rămâne deschis pentru restul țării.

Teatrul din Madrid își va deschide sezonul 2020 / 2021 pe 18 septembrie cu producția „Bal mascat”. Nu se menționează modul în care noile măsuri ale orașului vor afecta teatrele și dacă acestea își vor putea continua sezonul.

Teatrul din Madrid a realizat recent o producție teatrală respectând regulile de distanțare fizică. La piesa „La Traviata”, de Verdi, din luna iulie s-au luat toate măsurile pentru respectarea restricțiilor COVID-19.

Spaniolii, împotriva începerii anului școlar

Creșterea numărului de infectări COVID-19 și începerea anului școlar a făcut ca mulți părinți spanioli să refuze să-și trimită copiii înapoi la curs, în ciuda amenințării cu sancțiuni.

„Aveți toată viața de învățat, dar dacă vă pierdeți viața…”, spune Aroa Miranda, o mamă a doi copii, în vârstă de 37 de ani, care nu își va trimite băieții la școală săptămâna aceasta, când se va reluat școala în orașul Castellon de la Plana.

Spania a anunțat redeschiderea școlile în această lună, în ciuda răspândirii rapide a virusului, țara având cel mai mare număr de noi infecții de pe continent.

„Întoarcerea la școală este tratată ca un experiment, suntem ca porcii de Guineea. Pentru copilul meu de opt ani, mă voi preface că este bolnav, așa că nu trebuie să-l trimit la școală”, a spus Miranda, care este pe punctul de a-și scoate copilul de trei ani de pe lista școlii, care este voluntară la vârsta lui.

Deși măștile sunt obligatorii în școală pentru oricine are vârsta de cel puțin șase ani, iar măsurile de distanțare fizică au fost puse în aplicare, femeia nu crede că este suficient.

„Dacă nu mă pot întâlni cu mai mult de 10 persoane în casa mea, nu înțeleg de ce fiul meu trebuie să fie în clasă cu 25 de copii”, a spus ea.

Vor prelungirea perioadei de așteptare până la reluarea cursurilor

De câteva săptămâni, numărul de infectări cu COVID-19 este într-o continuă creștere, iar asta a dus la proteste și petiții în toată Spania pentru a cere măsuri mai bune de sănătate și siguranță în școli.

Un sondaj internațional Ipsos din luna iulie a constatat că majoritatea părinților spanioli își doresc limitarea numărului de zile în care copiii sunt la școală, iar unul din patru spanioli preferă să aștepte patru până la șase luni înainte de a-i trimite pe copiii înapoi la școală.

Adauga un comentariu