Eveniment-Social

Specialiştii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi oferă sfaturi, de sezon, despre viţa de vie – VIDEO

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Specialiştii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi oferă sfaturi de sezon despre viţa de vie - VIDEO
În plantațiile viticole, lucrările horticole nu se opresc nici iarna, lunile cu vreme rece fiind rezervate anumitor intervenții care să asigure o producție bună în anul următor

Inginerul horticol Vladut Cimpoi, de la Staţiunea Didactică Fermă ”Vasile Adamachi” Iaşi a oferit sfaturi utile pasionaţilor de viticultura. Iată cum trebuie tăiată viţa de vie în timpul iernii.

„Tăierea viței de vie în ferestrele iernii. În plantațiile viticole, lucrările horticole nu se opresc nici iarna, lunile cu vreme rece fiind rezervate anumitor intervenții care să asigure o producție bună în anul următor. Inginerul horticol Vlăduț Cimpoi, de la Staţiunea Didactică Fermă „Vasile Adamachi“ Iași, oferă detalii utile pasionaților de viticultură, cu privire la tăierile aplicate viței de vie în timpul sezonului rece.

Ne aflăm în plantația viticolă din cadrul Fermei V. Adamachi. Plantația este formată dintr-o suprafață de 14,5 ha de soiuri pentru vin și 1,5 ha de soiuri pentru struguri de masă. În această perioadă, vița de vie se află în perioada de repaus vegetativ, iar principala lucrare care se desfășoară este tăiatul în uscat. În plantația noastră realizăm trei tipuri de tăieri”, a transmis inginerul horticol Vlăduț Cimpoi.

Adauga un comentariu