Local

Spirtul contrafăcut Sante Med a mai făcut o victimă la Iași! Un bărbat din Plugari a murit după ce a băut alcool sanitar! În scandalul care a cutremurat o țară întreagă au decedat 18 oameni

Publicat: 06 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spirtul contrafăcut Sante Med a mai făcut o victimă la Iași Un bărbat din Plugari a murit după ce a băut alcool sanitar În scandalul care a cutremurat o țară întreagă au decedat 18 oameni
O nouă victimă a apărut în scandalul cu spirt contrafăcut Sante Med

UPDATE: Ruda bărbatului din Iaşi care a murit după ce a băut alcool sanitar Sânte Med face dezvăluiri: „Era foarte cuminte, nu făcea rău”

Vestea morţii bărbatului de 48 de ani din comună Plugari, Iaşi, care a decedat după ce a băut alcool sanitar, a ajuns şi la urechile rudelor din sat. Una dintre persoanele care a aflat de tragedie spune că bărbatul care a băut alcool sanitar şi apoi a murit era un băiat cuminte.

” Nu făcea rău, era un băiat cuminte. Au murit mulţi în sat dar dacă nu i au dezgropat pe toţi… Eu am avut spirt dar l am aruncat în soba. Am ce bea, uite câtă vie am. Nu are cine bea vinul. Am auzit că a vorbit înainte să moară. Zicea „Ion mor, Ion mor, că mi e rău. Şi apoi a murit”, povesteşte rudă bărbatului din satul Plugari, comună Plugari din Iaşi, care a murit după ce a băut alcool sanitar Sânte Med.

O nouă victimă a apărut în scandalul cu spirt contrafăcut! Bărbatul din localitatea Plugari a murit după ce a băut spirt Sante Med! Până în acest moment, 18 persoane, printre care 16 ieșeni și 2 din Sibiu, au murit din cauză că au consumat spirt contrafăcut Sante Med

O nouă victimă, în scandalul cu spirt contrafăcut Sante Med! Bărbatul din localitatea Plugari a fost găsit decedat după ce a băut spirt contrafăcut. Conform anchetatorilor, până acum, 18 persoane au murit din cauză că au consumat spirt contrafăcut Sante Med. Un bărbat de 48 de ani, Costel C., din localitatea Plugari, a murit ieri- dimineață, după ce ar fi băut spirt contrafăcut Sante Med. Cadavrul bărbatului a fost descoperit de o cunoștință a acestuia, care a alertat Poliția.

„Am fost anunțați, printr-un apel la 112, despre faptul că a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Cadavrul victimei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Ancheta continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Deshumări făcute de autorități în scandalul cu spirt contrafăcut Sante Med

În urmă cu câteva săptămâni, la Iași au fost exhumate mai multe cadavre, în cazul cu spirt contrafăcut Sante Med. Astfel, la Plugari 3 morți au fost scoși din mormânt pentru necropsie. Medicii legiști au ridicat probe pentru a stabili dacă decesele celor trei au legătură cu metanolul, substanța toxică găsită în spirtul Sante Med, cel care a fost contrafăcut de trei arabi. La Iași, 16 persoane au murit după ce au consumat spirt contrafăcut, iar, la Sibiu, au fost două. Cei 16 morți din județul Iași sunt din următoarele comune: Stolniceni-Prăjescu, Sinești, Andrieșeni, Deleni, Ciurea, Plugari și Todirești. Recent, la Plugari au avut loc mai multe deshumări, pentru a se stabili dacă persoanele decedate au murit din cauza consumului de spirt contrafăcut Sante Med.

Totul a început după ce arabii Dawoud Abdel Nabi Ali, Ahmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”, ar fi pus la cale afacerea ilegală. Odată cu începerea pandemiei, cei trei s-au gândit să facă bani rapid și simplu. Aceștia au cumpărat recipiente din plastic, au imprimat etichete și au combinat mai multe substanțe folosind o cantitate uriașă de metanol. Alcoolul sanitar s-a vândut repede și așa au ajuns arabii să dea cantități uriașe de spirt contrafăcut.

Percheziții și arestări în scandalul cu spirt contrafăcut Sante Med, care a făcut 18 victime

După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au lucrat ca la carte și au reușit să dea de suspecți.

„După declararea pandemiei cauzate de COVID-19 la nivel mondial și a stării de urgență, în prima decadă la lunii aprilie 2020, inculpații, de cetățenie iraniană, respectiv irakiană, au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar. Asta, cu ajutorul altor compuși decât cei utilizați de către producători autorizați. Scopul era de a-l vinde potențialilor clienți, cu scopul de a obține un folos material injust. Într-un spațiu închiriat pe raza comunei Dobroiești, din județul Ilfov, aceștia au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari. Au oferit și livrat reprezentanților unei firme din Iași mai multe baxuri cu peturi a câte 500 ml pe care erau afișate etichete inscripționate «Alcool sanitar Sante Med»”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Sute de litri de spirt contrafăcut au ajuns în comerț și la societăți comerciale din județul Iași

În Iași, spirtul contrafăcut a fost distribuit de Ciprian Barticel, un comerciant care ar fi făcut afaceri cu arabii și devine o victimă a acestora. Acesta a susținut că nu ar fi știut că marfa pe care a procurat-o este contrafăcută.

„Reprezentanții societății din Iași au distribuit produsele achiziționate mai multor agenți economici de pe raza județului Iași. În intervalul 15-24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane. Asta, ca urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut”, a adăugat prim-procurorul Mihaela Apostol. Potrivit anchetatorilor, 18 persoane au murit ca urmare a consumului de spirt contrafăcut Sante Med.

Adauga un comentariu