Actualitate

Spitalele Malaxa şi Sf. Ioan din Bucureşti externează de urgenţă toţi pacienţii. Sunt aşteptaţi bolnavii Covid-19

Publicat: 30 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalele Malaxa şi Sf. Ioan din Bucureşti externează de urgenţă toţi pacienţii. Sunt aşteptaţi bolnavii Covid-19
La Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitala au început externările încă de miercuri, 29 septembrie 2021

Detalii halucinante din spitalele romaneşti. Persoane internate la spitalele Malaxa şi Sf. Ioan din Bucureşti vor fi externaţi astăzi, 30 septembrie 2021, de urgenţă. Motivul este acela de a primi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, având în vedere că rata de incidenţă în Capitală a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori.

La Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitala au început externările încă de miercuri, 29 septembrie 2021. Au fost externaţi nu mai puţin de 37 de bolnavi, iar în zona verde mai sunt circa 162, care vor fi transferaţi în alte unităţile medicale în funcţie de decizia medicului curant.

Zeci de pacienţi vor fi externaţi din spitale pentru a face loc persoanelor infectate cu Covid-19

De precizat faptul că cei mai mulţi sunt pacienţi sunt internaţi la Secţia de Chirurgie.

De asemenea, şi de la Maternitatea Bucur, care ţine tot de unitatea spitalicească „Sfântul Ioan”, au fost deja externate şase persoane şi au mai rămas 55. Femeile care urmează să nască vor fi transferate în alte maternităţi care sunt non-COVID-19.

În momentul de faţă, Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitala este unitate mixtă, acolo sunt tratate şi cazuri de COVID-19 şi cazuri non-COVID-19.

La acest spital mai sunt 56 de pături în secţiile COVID-19, iar la Maternitatea Bucur doar 13.

Rata de infectare în Bucureşti a sărit de 6

Conform autorităţilor, rata de infectare în București a depășit, astăzi, 30 septembrie 2021, 6 cazuri de infectare la mia de locuitori.

Potrivit sursei citate, când rata depășește 6 la mie, intră în vigoare noi restricții.

În Capitală, cea mai ridicată rată de infectare cu coronavirus este în Sectorul 1, de peste 8 la mie, urmat de sectorul 2, cu o rată de 7,76 la mie. Urmează apoi sectoarele 6, 5 şi 4, unde rata sare de 6 la mie.

La polul opus este sectorul 5, cu o incidenţă de 5,14 la mie.

Şi Spitalul Foişor din Capitală a evacuat pacienţi non-Covid-19

În data de 9 aprilie 2021, zeci de pacienți de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” din București au fost evacuați deoarece s-a luat decizia ca unitatea să devină spital suport COVID-19.

Cel care a dat ordin că evacuarea să aibă loc în regim de urgență este șeful Departamentului pentru Sitații de Urgență, Raed Arafat. Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, ocupându-se de semnarea ordinului transmis de Raed Arafat.

Despre acest subiect a vorbit, la Antena 3, Gabriela Firea, senator PSD:

”Asistăm la un paradox. Pe de-o parte ni se transmite de la cel mai înalt nivel că suntem acum în valul trei și sunt din ce în ce mai multe cazuri de Covid-19, iar spitalele de boli infecțioase și tropicale sunt foarte aglomerate, iar de cealaltă parte primarul Capitalei a transmis că lucrurile au intrat pe un făgaș mai bun, că pare că pandemia s-a mai potolit și prin urmare a închis spitalul modular COVID-19 din Pipera, care are o capacitate între 400 și 500 de locuri”.

Adauga un comentariu