Economic Local

Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași va fi reabilitat termic! Contractul este de 1,7 milioane de euro

Publicat: 15 ian. 2021
Sediul Spitalului
Se investește în eficientizarea energetică la Spitalul "Căi Ferate" din Iași

Clădirile administrate de Spitalul „Căi Ferate” vor intra într-un program amplu de reabilitare. Scopul este de a reduce costurile de întreținere a clădirii. Firmele interesate pot depune ofertele financiare până la începutul lunii februarie 2021

Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași anunță un nou program de achiziții. Astfel, pe data de 04.02.2021 este programată licitația pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a copurilor de clădire A și D. Valoarea estimată a contractului este de 8.260.159 lei, fără TVA, aproximativ 1,7 milioane de euro. Procedura a fost organizată și la începutul anului 2020, dar a fost anulată din cauza lipsei de ofertanți. În ceea ce privește corpul A, imobilul a fost expertizat în perioada 1970-1971, având destinația de secții de spital. Corpul D a fost proiectat în perioada 1962-1963 ca sediu al Miliției. Ulterior, clădirea a fost preluată de Regionala CFR Iași, în anul 1985. S-au făcut transformări pentru ca imobilul să aibă destinația de spital. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

Eficientizarea energetică a devenit o prioritate pentru Spitalul „Căi Ferate”

Obiectivul investiției constă în sporirea eficienței energetice, prin lucrări de anvelopare.

„Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol, a acoperișului terasă, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii); Introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, cu respectarea normelor și reglementărilor tehnice”, sunt câteva dintre obiectivele menționate în caietul de sarcini.

La Spitalul de Neurochirurgie se achiziționează mobilier de aproape 2 milioane de euro

Nu în ultimul rând, și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a demarat o serie de investiții. Recent, a fost organizată licitația pentru achiziția de paturi și noptiere, cu o prevedere bugetară de 8.685.000 lei, fără TVA, aproximativ 1,8 milioane de euro. La procedură s-au prezentat șase societăți: Eurodidactica SRL, Medintel SRL, Liamed SRL, Dental Ladmed V&M SRL, Hellimed SRL, Proton Impex 2000 SRL. Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Echipamentele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni. În prețul final intră și instruirea personalului medical. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru. Necesarul este de maximum 330 paturi și 330 noptiere. Conform caietului de sarcini, paturile vor fi acționate electric pentru asigurarea unui confort crescut pacienților.

Adauga un comentariu