Local

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași investește aproape 5 milioane de lei în aparatură medicală pentru nou-născuți

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă Iași investește aproape 5 milioane de lei în aparatură medicală pentru nou-născuți
Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași investește aproape 5 milioane de lei în dotarea Secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași investește aproape 5 milioane de lei în dotarea Secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți. Firmele își vor putea depune ofertele până la data de 10 iunie 2024, ora 15.00.

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași face investiții în aparatură medicală

Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași vrea să investească 4.945.025 de lei în dotarea cu echipamente medicale a Secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți.

„Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iași implementează proiectul «Dotarea secției de terapie intensiva pentru nou-născuți din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Cuza Voda Iași» în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12–Sănătate, Investiția:2.Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică:I2.3.Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Obiectivul general vizat prin proiect are în vedere dotarea secției de terapie intensiva nou născuți existenta și îmbunătățirea programului de screening, în cadrul secției de terapie intensivă pentru nou-născuți, prin dotarea infrastructurii spitalicești din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Cuza Voda Iași. Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a secției de neonatologie va conduce la creșterea capacității de stabilizare, diagnosticare și tratament adecvat a nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale. Secția Clinică Neonatologie II găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România, cu 25 paturi. Anual, peste 1000 nou-născuți beneficiază de tratamente inovatoare și monitorizări complexe la cele mai înalte standarde de îngrijire. Secția Clinică Neonatologie II a fost prima secție de neonatologie din țară care a obținut certificare ISO 9001, în 2007, fiind recertificată in 2013 si ulterior a obținut certificarea conform noii versiuni ISO 9001:2015.

În cadrul Secției Clinice Neonatologie II funcționează și Unitatea de Transport Neonatal, un adevărat post mobil de terapie intensivă, dotată cu incubator, ventilator ,echipament complex de monitorizare și administrare a tratamentelor, care asigură transportul în condiții optime a nou-născuților cu patologie, născuți în maternitățile din județele Iași, Neamț, Vaslui”, se arată în descrierea de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Ce aparatură medicală vrea să achiziționeze Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași

Contractul este împărțit în 13 loturi. Vor fi achiziționate ventilator neonatal – 1.132.500 de lei; aparat de suport non invaziv de tip NIPPV – 375.000 de lei. Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași vrea să achiziționeze și incubator hibrid cu lampă fototerapie, în valoare de 686.000 de lei, precum și monitor pentru funcții vitale și stație centrală de monitorizare, în valoare de 715.900 de lei. Unitatea medicală vrea să doteze Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți și cu bilirubinometru transcutanat, cu o valoare de 70 de mii de lei, cu pulsoximetru de 60.495 de lei, o stație cu 8 injectomate, în valoare 390.800 de lei, un sistem hipotermie neonatală (cooling), de 135.000 de lei.

În cadrul aceluiași contract, Maternitatea „Cuza Vodă” Iași vrea să achiziționeze și echipament pentru monitorizarea electrică non-invaziv a activității electrice cerebrale (Aeeg), în valoare 100.450 de lei, un mixer de aer-oxigen, de 97.000 de lei, monitor de funcții vitale, în valoare de 1.007.930 de lei, Ventilator de transport cu FiO₂ reglabil 21-100%, în valoare de 88.200 de lei, dar și incubator de transport, în valoare de 85.750 de lei.

Adauga un comentariu