Local

Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi, centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti Covid-19. Ce presupune acest aspect

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti Covid-19. Ce presupune acest aspect
Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi

În cadrul ședinței de ieri, 23 noiembrie, având ca principală temă „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională” desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de președintele României, Klaus Iohannis, a fost scos în evidență faptul că Ministerul Apărării Naționale are un rol extrem de important în sprijinul efortului interinstituțional în campania de vaccinare împotriva virusului SARS – COV -2.

MApN îi revine responsabilitatea de a asigura, prin structurile de specialitate, logistica necesară desfășurării acestei campanii la nivel național.

Spitalul Militar din Iași devine centru regional pentru depozitarea vaccinurilor

Așadar, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care au nevoie de condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

De asemenea, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre, dar și aeriene, de la intrarea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din România și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma ședinței de coordonare, a rezultat concret că succesul campaniei va fi în în relație de dependență cu o colaborare bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România.

„Noi am primit un ordin de avertizare. Spaţii de depozitare serioase există. Avem spaţii în care să punem containerele de frigidere la -80 de grade, avem generatoare, personal care poate să facă pază care duc la bun sfârşit misiunea, medici şi asistente care pot sprijini activitatatea de vaccinare dacă va fi nevoie”, a declarat col. medic Aurelian Moraru, comandant la Spitalul Militar din Iaşi.

Adauga un comentariu