Actualitate

Spitalul „Sf. Spiridon” a intrat în nivelul 3 de pregătire! Noile prevederi includ schimbări majore! S-a modificat protocolul UPU – VIDEO

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Scenariul trei pentru situații de urgență aduce extrem de multe schimbări în spitalele din Iași. La „Sf. Spiridon”, noul regulament s-a pus deja în vigoare, iar medicii sunt extrem de mulțumiți de buna desfășurare a lucrurilor.

Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, pregătit pentru scenariul trei. Pacienții sunt nevoiți să completeze un chestionar, iar dacă răspund la o întrebare cu „da”, intră în vizorul medicilor. Aceștia sunt trimiși de urgență în spațiul de izolare.

„Conform hotărârilor din cadrul scenariului numărul trei, la Spitalul «Sf. Spiridon» s-a amenajat postul medical avansat în care sunt triate urgențele care au venit prin mijloace proprii sau pe picioare. În permanență avem un asistent și un infirmier care primesc pacienții care se consideră urgențe. Aceștia completează împreună cu pacientul chestionarul și dacă se identifică vreun răspuns «da», dacă există o suspiciune, pacientul este introdus în spațiul de izolare, urmând să fie văzut de către un medic și un asistent, cu costume de protecție. Dacă este vorba despre un pacient care nu este suspect, merge pe circuitul de triaj și apoi roșu, galben, verde, în mod obișnuit”, a specificat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Pacienții sunt consultați în corturi

Pentru a ajuta la fluidizarea desfășurării activităților medicale, dar și pentru evitarea contaminării cu COVID-19, conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” a decis amplasarea a două corturi de triaj, chiar în curtea unității medicale.

„La Spital există două corturi de triaj pentru pacienții care vin pentru control sau cu programare și pacienți care au situație specială pentru ambulatoriul de specialitate. Aceștia completează același tip de chestionare. Și pentru ambulator, care este o clădire separată, s-a luat aceeași decizie. Acolo este foarte important pentru că de dimineață, în mod obișnuit, sunt mulți pacienți. Aici e foarte important rolul firmei de pază care limitează intrarea unui număr mare de pacienți deodată. Fiind vorba de un spațiu închis, este important să ne luăm toate măsurile de siguranță. A fost greu să le explicăm acest lucru. Acum intră în grup mic, apoi completează chestionarele și sunt trimiși la cabinetele specifice”, adaugă medicul ieșean.

Acești pacienți nu vor mai merge la Infecțioase

S-a schimbat protocolul UPU. Pacienții cu sindrom diareic, dar și cei cu afecțiuni respitatorii nu vor mai fi trimiși la Spitalul de Boli Infecțioase, ci vor fi tratați la Spitalul „Sf. Spiridon”. Personalul medical al spitalului și-a luat toate măsurile de protecție pentru a sta cât mai departe de infestarea cu coronavirus. Spitalul de Neurochirurgie și Spitalul „Parhon” au pregătit deja spații special amenajate pentru pacienții care ajung cu coronavirus. Această decizie este luată ca o măsură de siguranță în cazul în care numărul de cazuri se va mări.

Adauga un comentariu