Boli si tratamente

Osteoartrita genunchiului: sportul intens nu te expune la mai multe riscuri

Publicat: 25 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Osteoartrita genunchiului sportul intens nu te expune la mai multe riscuri
Sportul intens nu determina osteoartrita genunchiului

Sportul intens nu determina osteoartrita genunchiului. După 50 de ani, cei care practică un sport intens considerat traumatizant (jogging, tenis) tind să creadă că este necesar să se lase pentru a-și proteja articulațiile. Un nou studiu, publicat în JAMA, pare să sugereze contrariul.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern (din Chicago) au urmarit timp de zece ani aproape 1.200 de persoane cu vârsta medie de 55 de ani și au considerat riscul de a dezvolta această patologie tipică vârstnicilor. Jumătate dintre ei s-au antrenat intens și regulat (jogging, înot, ciclism, tenis, dans sau schi). Rezultate: aceste practici nu sunt asociate cu un risc mai mare de apariție a osteoartritei genunchiului. Mai mult: participanții care au avut o activitate intensă, una până la două ore pe săptămână, au văzut chiar acest risc redus cu 30%.

Sportul intens nu determina osteoartrita genunchiului

Pe de altă parte, studiul observațional confirmă mulți alți factori (deja cunoscuți) la originea problemelor articulare: supraponderalitatea, istoric de accidentare sau chirurgie articulară sau îmbătrânire.

Aceste rezultate confirmă un studiu realizat în 2019 care a concluzionat că practicienii care alergau nu aveau un risc mai mare de durere articulară decât cei care nu alergau.

Aceste concluzii sunt cu siguranță încurajatoare, dar care trebuie totuși luate cu precauție. Pentru a continua sportul preferat în liniste, cel mai bine este să faceți un control la ​​un medic sportiv începând dupa vârsta de 50 de ani, trecând mai întâi pe la medicul dumneavoastră.

Adauga un comentariu